TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nu finns Spotify i Playstation

Playstation Music lanseras idag med Spotify som strömningstjänst

Som vi tidigare har skrivit om har Sony beslutat att lägga ner sin tjänst Music Unlimited. Istället ersätts den med Playstation Music där Spotify vid lanseringen är leverantör av strömmande musik.

playstation music

Och nu har den alltså haft premiär och vi har provat själva. Det är bara att logga in med sitt Spotify-konto och köra. Eftersom PS4 räknas som en stationär apparat behöver man inte ha något betalt abonnemang för att kunna använda den. Och vill man inte försöka skriva in sökningar med spelkontrollen är det bara att greppa mobilen eller surfplattan. De funkar nämligen som fjärrkontroller då tjänsten stöder Spotify Connect.

last of us

Allting fungerar precis som på datorn, fast med den fördelen att det nästan är enklare att använda en spelkontroll för att manövrera i menyerna. Det känns verkligen anpassat för att styra från soffan. Och så får man ju stora fina bilder på TV:n så gästerna kan se vad som spelas om man har fest.

Spotify_20150326073248

Förutom att bara vara en musikspelare kan man faktiskt välja sin egen musik i spelen. Det känns lite lätt surrealistiskt att spela actionspel till tonerna av ABBA.

På det hela taget tycker vi att det är en klockren tjänst, speciellt om man redan använder Spotify i mobilen och enkelt vill ha ut ljudet i sin hemmabio-anläggning istället.

Playstation Music rullar ut idag på PS3 och PS4 samt kommer även till Xperia smartmobiler och surfplattor.

www.spotify.com/playstation

www.playstationnetwork.com

Lämna en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.