Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

10 miljoner användare betalar för Spotify

En milstolpe har nåtts inom betal-strömning.

Av / 2014-05-22 - 09:26
10 miljoner användare betalar för Spotify

Det som lanserades som ett pionjärsprojekt 2008 har nu nått en milstolpe i musikhistorien. 10 miljoner användare över hela världen betalar i dagsläget för Spotify i stället för att använda gratisversionen. I de sammanlagt 56 länder som tjänsten är tillgänglig i finns sammanlagt 40 miljoner aktiva användare. Med andra ord väljer en av fyra att betala för tjänsten och på så sätt slippa reklam, kunna streama med det bästa ljudet och framför allt kunna använda tjänsten tillsammans med hifi-produkter från olika tillverkare.

Läs också: Spotify får en ansiktslyftning.

– Vi har haft ett fantastiskt år, där vi gått från 20 marknader till 56 i takt med att folk från hela världen anammat streamad musik. Tio miljoner betalande användare är en viktig milstolpe, både för Spotify och den globala musikindustrin, säger Spotifys VD och grundare Daniel Ek i ett pressmeddelande.

Sedan Spotify lanserades 2008 har användare satt ihop 1,5 miljarder spellistor och varenda dag upprättas och uppdateras fem miljoner listor.

För att hylla både musikälskarna och artisterna som har gjort det möjligt att nå milstolpen avslöjar Spotify vilka låtar och artister som varit mest populära sedan starten:

Annons

Oftast stremade artisterna: Eminem är den mest streamade artisten och Rihanna är den mest streamade kvinnliga artisten. Tvåor är David Guetta respektive Katy Perry.

Mest streamade låten: ”Wake Me Up” av Avicii är den mest streamade låten någonsin på Spotify, den har spelats fler än 235 miljoner gånger.

Mest följda artisten: David Guetta är den mest följda artisten, med fler än 5 miljoner följare.

Spotify kan dessutom skryta med att ha dragit in över en miljard dollar till rättighetshavarna sedan starten 2008.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Slutet för MQA i Tidal

Här är "Spotify GPT"

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

Ljud & Bild