TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Xiaomi Mix Flip kommer till Europa

Med topprestanda och överlägsen kamera ska Xiaomis flippmobil vinna kampen mot Samsung Galaxy Z Flip 6.

Av / Uppdaterad: 2024-09-27 - 10:00 // Först publicerad: 2024-09-26
Xiaomi Mix Flip kommer till Europa

I Kina sålde den slut väldigt snabbt efter lanseringen i juli, sa marknadschefen från Xiaomi när hon från scenen på Xiaomis stora lanseringsevent i Berlin som en extra överraskning avslöjade att Xiaomis flipptelefon, Xiaomi Mix Flip, nu lanseras globalt och därför också kommer att finnas tillgänglig i europeiska länder.

Och även om ordet ”Samsung” inte nämndes, var det inte svårt att räkna ut att Xiaomi har den koreanska elektronikjätten och flippmobilen Galaxy Z Flip 6 i siktet när det gäller vem den kinesiska mobiltillverkaren vill sno marknadsandelar från med Xiaomi Mix Flip.

Läs också Nya Xiaomi-mobiler med Leica och MediaTek Tillverkaren utlovar hög prestanda, bra bildkvalitet och AI-integration.

Som en del av presentationen jämförde Xiaomi sin Mix Flip med en flip-telefon ”från ett konkurrerande företag”, och betonade att Mix Flips 4,01” yttre skärm är ”ultrastor” och större än konkurrentens 3,4” skärm. Xiaomi erbjuder också 67 watts snabbladdning för 4 780 mAh-batteriet, där ”konkurrenten” får nöja sig med 25 watts laddning för ett 4 000 mAh-batteri.

Sammantaget verkar det som att Xiaomi inte har sparat på krutet när det gäller den nya flippmobilens specifikationer.

Xiaomi Mix Flip
Xiaomi Mix Flip kommer att finnas tillgänglig i lila och svart. (Foto: Peter Gotschalk)

Förutom den tidigare nämnda 4,01” frontskärmen har Xiaomi Mix Flip en 6,86” vikbar skärm, som båda har 1,5K-upplösning, 120 Hz uppdateringsfrekvens och en maximal ljusstyrka på 3 000 nits. En Snapdragon 8 Gen 3-processor med inbyggd kylning sitter under skärmen, och telefonen är också utrustad med dubbla Leica-kameror med 50 Mp vidvinkel- och 50 Mp teleobjektiv.

Annonce

Pris och tillgänglighet

Xiaomi Mix Flip levereras med Android 14 och Xiaomis eget HyperOS-gränssnitt och kommer att finnas tillgänglig i lila och svart. Butikspriset kommer att vara 1 299 Euro för en modell med 12 GB RAM och hela 512 GB inbyggd lagring.

I skrivande stund vet vi inte om Sverige ingår i den europeiska lanseringen, men vi kommer att uppdatera den här artikeln så snart vi vet mer.

[UPPDATERING] Xiaomi har meddelat L&B Home att det inte finns några aktuella planer på att släppa Xiaomi Mix Flip på den svenska marknaden.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Oura Ring 4 med betydande förbättringar

Xiaomi lanserar flippmobil och förklarar krig mot Samsung

Samsung uppgraderar Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nya Xiaomi-mobiler med Leica och MediaTek

HarmonyOS nu på egna ben

Xiaomi nummer 2 i augusti

Huaweis nya klockgeneration

Android 15 är på väg

Upplev musiken med känseln

iOS 18 är redo för nedladdning

Gemini Live nu för alla

Xperia får AI-bildredigering

Rulla till toppen