TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

WhatsApp utvecklar alternativ till AirDrop

WhatsApp arbetar på en ny funktion för filöverföring mellan enheter i närheten utan att använda internet. ”Nearby Share” utvecklas för både Android- och iOS-mobiler.

Av / 2024-07-23 - 17:37
WhatsApp utvecklar alternativ till AirDrop

WhatsApp arbetar på en helt ny funktion som kallas ”Nearby Share” som möjliggör filöverföring av foton, videor och dokument mellan enheter i närheten utan en aktiv internetanslutning.

Detta enligt bloggen WABetainfo, som specialiserat sig på att följa den pågående utvecklingen av världens mest populära chattapp.

Läs också Slipp lösenordet för WhatsApp Med passkeys slipper du lösenord och sms-verifieringar för säker inloggning till WhatsApp.

Funktionen kommer att vara kompatibel med flera plattformar, vilket gör att filer kan delas mellan Android- och iOS-enheter. Fildelningen kommer att vara end-to-end-krypterad, enligt WABetainfo, som hänvisar till betaversionerna 24.15.10.70 av WhatsApp för iOS och 2.24.9.22 för Android.

iPhone-användare kommer att behöva skanna en QR-kod för att initiera en filöverföring på grund av systembegränsningar i iOS. Android-enheter kommer å andra sidan att automatiskt kunna upptäcka andra enheter i närheten.

(Screenshot: WABetainfo)

Det är förstås inte säkert att ”Nearby Share” någonsin kommer att lanseras officiellt. Men om funktionen så småningom tar sig till WhatsApp på din smartphone, kan den bland annat ersätta Apples egen Airdrop-funktion för iPhone-användare.

Och som nämnts kommer den att kunna användas för att överföra filer mellan iOS- och Android-enheter, och det blir också enklare att dela stora filer som foton och högupplöst video.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Reparerbar och ombyggbar mobil

Efter uppdatering: Pixel-mobiler kan mäta om du har feber

Därför kan du inte längre höja och sänka volymen med din iPhone

Samsungs nya vikbara mobiler är en stor flopp

Motorola lanserar två nya prisvärda modeller i Edge-familjen

Garmin fēnix får AMOLED-skärm

Nya detaljer om iPhone 16 Pro och 16 Pro Max

Årets mest rosa mobil

ZTE K1 Pro smartklocka för barn

Ladda alla prylar samtidigt

Ladda mobilen på fyra och en halv minut

Styr mobilen med ögonen

Rulla till toppen