TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Vikbara Xiaomi Mix Flip släppt

Utökar sortimentet med en mer traditionell vikbar mobil fast med en skärm som sticker ut

Av / 2024-07-22 - 12:17
Vikbara Xiaomi Mix Flip släppt

Vi har tidigare skrivit om Xiaomis vikbara Fold-modeller, där den fjärde i raden just har lanserats. Men tillsammans med den mer spektakulära modellen som öppnas som en bok, släpptes för första gången Xiaomi Mix Flip, en mer traditionell flipphone. Det vill säga en direkt konkurrent till Samsung Galaxy Z Flip 6, den serie av vikbara mobiler som hittills sålt bäst.

Läs också Vikbar nästan utan kompromisser Nu börjar det likna något Samsung, en vikbar mobil som vi faktiskt skulle vilja ha.

Det som direkt sticker ut är att Xiaomi har lyckats klämma in en skärm på hela 4 tum på utsidan, med en respektabel upplösning och ljusstyrka. I kontrast till den mer blygsamma 3,4-tumsskärmen med låg upplösning och uppdateringsfrekvens som sitter på Samsungs motsvarande modell. De verkar dessutom inte ha begränsat vilka appar som kan använda skärmen. Ytterligare en fördel för Xiaomi.

Skärmbild: mi.com

Den kinesiska tillverkaren verkar inte heller ha snålat på kamerorna. Huvudkameran har en 50 megapixel sensor med Leica Summilux-optik, ett samarbete vi sett på tidigare Xiaomi-mobiler. Den har även en 50 megapixels telefotokamera med 2x zoom. På insidan hittar vi en Snapdragon 8 gen 3 systemkrets, upp till 16 GB minne och 1 TB lagring samt ett 4750 mAh batter med 67 watt snabbladdning.

Läs också Samsung riskerar att bli omsprungna av Motorola Vikbara telefoner har inte riktigt slagit igenom än, men de blir mer och mer tilltalande i takt med att kvaliteten förbättras.

Just nu säljs Xiaomi Mix Flip bara i Kina, men vi hoppas att den även kommer till Skandinavien. Priset där är 6 000 RMB, motsvarande 8 800 kronor.

Läs mer hos Xiaomi (kinesiska)

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Reparerbar och ombyggbar mobil

Efter uppdatering: Pixel-mobiler kan mäta om du har feber

Därför kan du inte längre höja och sänka volymen med din iPhone

Samsungs nya vikbara mobiler är en stor flopp

Motorola lanserar två nya prisvärda modeller i Edge-familjen

Garmin fēnix får AMOLED-skärm

Nya detaljer om iPhone 16 Pro och 16 Pro Max

Årets mest rosa mobil

ZTE K1 Pro smartklocka för barn

Ladda alla prylar samtidigt

Ladda mobilen på fyra och en halv minut

Styr mobilen med ögonen

Rulla till toppen