TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Vanliga Google Pixel 9 släpps i tre modeller

Nu får vi även se en efterlängtad mindre storlek på Pro-modellen. Samt en överraskning!

Av / 2024-08-13 - 19:00
Vanliga Google Pixel 9 släpps i tre modeller

Redan 2016 tog Google kommandot även över hårdvaran och ersatte de tidigare Nexus-mobilerna med egentillverkade Pixel. Men de släpptes bara på de största marknaderna. Det dröjde ända till 2022 och Pixel 7 innan de även släpptes i Skandinavien. Då i en vanlig modell och en Pro-modell, vilket även var fallet för åttan.

Många nya Pixel-produkter (Foto: Google)

Vid ett lanseringsevent ikväll presenterade dock Google en ny medlem i familjen, i form av en Pixel 9 Pro som är lika stor som Pixel 9, medan den större modellen döps om till Pixel 9 Pro XL. Man visade även upp klockan Pixel Watch 3 samt att öronpropparna uppgraderats till Pixel Buds Pro 2.

Nytt i Pixel 9-serien

Pixel 9-serien har fått en ny design på kameramodulen som får mobilerna att stå ut från mängden. De har även fått ljusstarkare skärmar och en ny 42 megapixels frontkamera.

På insidan sitter den nya Tensor G4 systemkretsen som är den första att köra Gemini Nano med Multimodality (förmågan att förutom text även förstå bild och ljud). För att hjälpa till med det har mobilerna fått mer minne. Bland de nya AI-funktionerna kan nämnas Pixel Screenshots som analyserar skärmdumparna du tar och sparar relevant info, så att du kan söka efter infon du ville spara. Köper man Pro-modellen får man gratis tillgång till Gemini Advanced det första året.

Pixel 9 Pro (Foto: Google)

Förutom att kameran fått förbättrade bildbehandlingsfunktioner kommer även nya finesser i redigeringen. Med Add Me kan man ta en extra bild efter ett gruppfoto, så ser AI till att fotografen också får vara med på bild. Magic Editor kan nu komponera om bilden så att den ser mer tilltalande ut. Dessutom har panorama- och Video Boost förbättrats.

För att man ska kunna behålla sin Pixel längre bjuder Google på 7 års Android-uppdateringar och 7 års säkerhetsuppdateringar.

 

Pixel 9 Pro XL (Foto: Google)

Google Pixel 9 Pro

Här är den största nyheten att den kan fås med en 6,3-tumsskärm förutom XL-modellens 6,8-tumsskärm. Goda nyheter om man har mindre händer eller vill ha en mer fickvänlig modell men ändå med Pro-funktioner. Den har även fått en helt ny 42 megapixels selfiekamera och möjlighet till högupplöst videozoom. Efterlängtat är även att den nu laddas med högre effekt för snabbare laddning.

Pixel 9 Pro kommer i butik 9 september från 13290 kronor
Pixel 9 Pro XL kommer i butik 22 augusti från 14490 kronor

 

Pixel 9 (Foto: Google)

Google Pixel 9

Jämfört med Pixel 8 har årets modell fått en något större skärm, men framför allt har den fått betydligt bättre ljusstyrka. Den har samma huvudkamera som Pro-modellen, medan ultrawide-kameran fått en rejäl uppgradering till 48 megapixel jämfört med tidigare 12. Google lovar oss även 20 procent längre batteritid med snabbladdning till 55 procent på 30 minuter. Med 12 GB minne ska den kännas snabbare med många appar igång.

Google Pixel 9 kommer i butik 22 augusti från 10 790 kronor.

One more thing

Förra året visade Google upp sin första vikbara mobil Pixel Fold. Men liksom förr om åren släpptes den bara i utvalda länder. I år kommer dock den vikbara modellen, som döpts om till Pixel 9 Pro Fold, även i Skandinavien! Läs mer om den i vår separata nyhet.

Läs också:

Google Pixel 9 Pro Fold i Sverige

Flaggskeppsmodellen Google Pixel 9 Pro Fold kommer till Sverige och kommer att finnas tillgänglig från september.

Läs mer

Google Pixel Watch 3 kommer i två storlekar – och är här nu

Googles smartklocka, Pixel Watch, har saknat en större version. Den nya modellen finns i 41 mm och 45 mm diameter.

Läs mer

Gemini flyttar in i dina öron med Pixel Buds Pro 2

Google Pixel Buds Pro 2 får dubbelt så bra brusreducering – och för in Gemini-assistenten i dina öron.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

iOS 18 är redo för nedladdning

Gemini Live nu för alla

Xperia får AI-bildredigering

Apple sade inte det i tisdags: Laddar med upp till 45 watt

Huawei lanserar tredelad vikbar mobil

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Honor lanserar den tunnaste vikbara smartphonen hittills

Reparerbar och ombyggbar mobil

Rulla till toppen