Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Stöldskyddsfunktionerna i Android rullas nu ut

Din Android-mobil får både preventiva och reaktiva skyddsfunktioner mot stöld.

Av / 2024-10-07 - 15:00
Stöldskyddsfunktionerna i Android rullas nu ut

Redan i maj berättade Google om sina planer för att bättre skydda Android-mobiler mot skurkar. Funktionerna har testats i begränsad omfattning, men nu ska det vara dags för stöldskyddet att rulla ut till alla användare.

Stöldskyddet börjar redan innan något hänt för att göra det mindre intressant att försöka stjäla Androidmobiler. Det handlar om att göra det svårare att nollställa mobilen utan att ha din Google-inloggning, att skapa ett lösenordskyddat område i mobilen för känslig information och att göra det svårare att slå av spårning eller ändra lösenord. Dessa funktioner kommer ingå i Android 15.

Foto: Google

Det första aktiva skyddet är Theft Detection Lock som använder AI för att avgöra om någon har ryckt mobilen ur din hand och försöker springa, cykla eller köra därifrån. I sådana fall låses skärmen automatiskt och kräver inloggning.

 

 

Annons

Med Offline Device Lock låses mobilen automatiskt om tjuven försöker koppla ner den från internet för att förhindra att du ska kunna spåra den eller låsa den över nätet.

Det sista skyddet är Remote Lock som gör att man inte måste logga in på Find My Device för att kunna fjärrlåsa mobilen. Många kanske inte har möjlighet att göra det med kort varsel, eller blir stressade och glömmer sina lösenord. Med funktionen ska du kunna fjärrlåsa mobilen enbart med ditt telefonnummer och kontrollfrågor från vilken mobil som helst.

Läs också Spårningsbrickor för alla Androidmobiler Äntligen släpper Google ett Find My Device-nätverk med märkesoberoende spårningsbrickor

Dessa funktioner ska vara tillgängliga på alla mobiler som kör Android 10 eller senare.

Källa: Phone Arena

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer inte förrän 2025

Oura Ring 4 med betydande förbättringar

Xiaomi lanserar flippmobil och förklarar krig mot Samsung

Samsung uppgraderar Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nya Xiaomi-mobiler med Leica och MediaTek

Ljud & Bild