TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Specifikationer och video på Google Pixel 9

Så mycket har läckt om kommande Pixel att Google helt enkelt släppt reklamvideon nu.

Av / 2024-08-02 - 15:08
Specifikationer och video på Google Pixel 9

I år kommer Googles mobiler tidigare än normalt, redan den 13 augusti. Men tack vare ovanligt omfattande läckor kan vi redan nu säga ganska mycket om Pixel 9, Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro Fold.

Källa: Onleaks

Den stora nyheten i modellsortimentet är att Google, likt Apple, kommer släppa Pro-modellen i två storlekar. Dels som vanligt en större modell på 6,8 tum, men även en mindre på 6,3 tum, vilket är samma storlek som den normala Pixel 9. Man ska alltså inte längre behöva gå upp i storlek bara för att man vill ha högre prestanda och bättre kameror.

Källa: Onleaks

Rykten säger att mobilerna kommer att ha möjlighet att skicka SOS via satellit, på samma sätt som iPhone kan. De sägs även ha fått en bättre fingeravtrycksläsare under glaset.

Däremot ska Tensor G4-systemkretsen vara en besvikelse, då Google inte hann klart med den egenutvecklade processor de hade velat inkludera. G4 ser därför ut att vara en mindre uppdatering av den Samsung-producerade G3-processorn. Prestanda ser bara ut att ha ökar marginellt, men möjligen är den betydligt strömsnålare.

Mätdata från Geekbench

Deras vikbara modell kallas nu Pixel 9 Pro Fold och har blivit smalare och högre. En större omdesignad kameramodul visar på uppgraderade fotomöjligheter. Både den yttre och den inre skärmen sägs vara betydligt större än på den förra modellen.

Mer AI åt mobilanvändarna

Naturligtvis hakar Google på Samsung och Apple och släpper nya AI-funktioner i samband med lanseringen. I läckt marknadsföringsmaterial nämns funktionen Pixel Screenshots som ska hjälpa oss ”spara och bearbeta hjälpfulla detaljer” från skärmbilder. Hur det funkar får vi nog vänta tills lanseringen för att få reda på.

Källa: Onleaks

En läckt annons pratar också om funktionen ”Add Me” vilket verkar vara motsatsen till den tidigare funktionen med magiskt suddgummi, som kunde avlägsna oönskade personer från foton. Den nya verkar i stället kunna stoppa in någon som inte var med i en bild. Det verkar även som att Google kommer uppdatera sin fotoredigerare för att kunna byta ut bakgrunder mot AI-genererade.

En sak till

På eventet väntas Google även släppa de uppdaterade öronpropparna Pixel Buds Pro 2 med ett laddningsetui som verkar ha en högtalare. Kanske för en lokaliseringsfunktion? Dessutom kommer en Pixel Watch 3 som släpps i två storlekar med ljusstarkare skärm och snabbare laddning.

45 mm Pixel Watch 3 (Källa: Onleaks)

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Android 15 är på väg

Upplev musiken med känseln

iOS 18 är redo för nedladdning

Gemini Live nu för alla

Xperia får AI-bildredigering

Apple sade inte det i tisdags: Laddar med upp till 45 watt

Huawei lanserar tredelad vikbar mobil

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Rulla till toppen