TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Sony Xperia 5 VI: Bilder visar att kameraknappen saknas

Efter en läcka är Sonys kommande smartphone föremål för spekulationer.

Av / 2024-07-18 - 11:33
Sony Xperia 5 VI: Bilder visar att kameraknappen saknas

En bild av ett påstått skal till den kommande Sony Xperia 5 VI har avslöjat potentiella designförändringar. Det rapporterar GSMArena.

Enligt läckan kan Xperia 5 VI sakna den dedikerade kameraknappen, som har varit ett kännetecken för Sonys smartphones. Detta skulle vara en betydande förändring från föregångaren, Xperia 5 V, och det nuvarande flaggskeppet, Xperia 1 VI, som båda har knappen.

Läckan kommer från den tyska onlinebutiken Alza och avslöjar också några andra anmärkningsvärda detaljer.

Bland annat verkar Zeiss-optikmärket saknas på kameraringarna. Det betyder dock inte nödvändigtvis att partnerskapet med Zeiss har upphört, utan namnet kan komma att läggas till i den slutliga versionen.

På illustrationen som visar telefonens högra sida kan du tydligt se att den dedikerade kameraknappen lyser med sin frånvaro. (Foto: Alza)

I övrigt är placeringen av knappar och portar på enheten nästan identisk med föregångarmodellen, med undantag för höger sida, där den dedikerade kameraknappen alltså saknas under fingeravtrycksläsaren.

SonyXperia5V_kamera Screenshot
<
>
På bilden av Sony Xperia 5 V syns Zeiss-logotypen tydligt under den nedre kameraringen. På illustrationen av den kommande Xperia 5 VI saknas Zeiss-namnet.

Sony Xperia 5 V släpptes i september förra året. Om Sony följer samma schema i år kan vi förvänta oss att höra de första officiella detaljerna om Xperia 5 VI från Sony under de kommande veckorna.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Reparerbar och ombyggbar mobil

Efter uppdatering: Pixel-mobiler kan mäta om du har feber

Därför kan du inte längre höja och sänka volymen med din iPhone

Samsungs nya vikbara mobiler är en stor flopp

Motorola lanserar två nya prisvärda modeller i Edge-familjen

Garmin fēnix får AMOLED-skärm

Nya detaljer om iPhone 16 Pro och 16 Pro Max

Årets mest rosa mobil

ZTE K1 Pro smartklocka för barn

Ladda alla prylar samtidigt

Ladda mobilen på fyra och en halv minut

Styr mobilen med ögonen

Rulla till toppen