Nyheter

Nästan 1000 anställda blir av med jobbet.
forfatter

Sony Mobile skär ner ordentligt och avskedar 975 personer, varav 575 fast anställda och 400 konsulter. Det rapporterar SVT.

Uppsägningarna drabbar alla grupper, från ingenjörer till administration och chefer. Det betyder att personalstyrkan nästan har halverats.

Redan i mars varslade Sony Mobile att ungefär 2 000 personer skulle bli av med jobbet, varav ungefär hälften skulle drabba svensk personal.

– Verksamheten har fortsatt fokus på forskning och utveckling inom mjukvara och nätverksteknologier samt på relationer med våra europeiska operatörer och konsumenter. Innovation är också något som är viktigt för oss och fortsatt ett fokus för Lund, säger Kajsa Petersson, kommunikationschef på Sony Mobile i Lund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också