TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Smartklockan ZTE K1 Pro låter föräldrar hålla koll på barnen

Notiser när barnet kommer hem, enkelt att se var barnen är och smidiga videosamtal

Av / 2024-08-23 - 11:13
Smartklockan ZTE K1 Pro låter föräldrar hålla koll på barnen

Idag är det vanligare än någonsin att föräldrar vill ha full koll på var barnen är hela tiden. Men det är inte alltid man vill att barnen ska ha en mobiltelefon, eller att man inte har råd med det. Lösningen kan vara en smartklocka som alltid är med och som är svårare att tappa bort.

ZTE lanserar nu sin K1 Pro som har många smarta funktioner för barn i skolåldern. Man kan lägga in skolkalenden så att klockan inte stör på lektionerna. Viktiga platser som skolan, hemmet och fotbollsplanen kan markeras så att man får en notis när barnet kommer till dem. Man kan markera tillåtna telefonnummer så att bara de personerna kan kontakta barnet.

Foto: ZTE

För att hålla kontakt med barnet kan man livechatta eller till och med ringa videosamtal tack vare den inbyggda kameran. Den stöder flera 4G-frekvenser för bra uppkoppling även i krävande miljöer. Kommunikationen sker via europeiska servrar och stöder därmed GDPR fullt ut.

Läs också En robust Wear-OS-klocka med lång batteritid Ett värdigt Apple Watch Ultra-alternativ för Android/Samsung-användare.

Klockan har en 1,83 tums IPS-skärm som ska synas även i solljus. Den stöder positionering bland annat via Wifi, GPS och basstationer. För att klara av strandlekar och bad är klockan IP67-certfierad för vatten- och dammresistens.

Pris och tillgänglighet

ZTE K1 Pro finns att köpa nu för 1 590 kronor.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Honor lanserar den tunnaste vikbara smartphonen hittills

Reparerbar och ombyggbar mobil

Efter uppdatering: Pixel-mobiler kan mäta om du har feber

Därför kan du inte längre höja och sänka volymen med din iPhone

Samsungs nya vikbara mobiler är en stor flopp

Motorola lanserar två nya prisvärda modeller i Edge-familjen

Garmin fēnix får AMOLED-skärm

Rulla till toppen