TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Senaste vikbara Galaxy-modellerna säljer dåligt

Färre än 300 000 exemplar av Samsung Galaxy Z Fold 6 har sålts i hela världen.

Av / 2024-08-30 - 12:31
Senaste vikbara Galaxy-modellerna säljer dåligt

Vikbara smartphones är inte särskilt populära på våra breddgrader, där de bara utgör några få procent av den totala mobilmarknaden. I asiatiska länder som Kina och Sydkorea är vikbara telefoner som Samsungs Galaxy Z Fold- och Galaxy Z Flip-serier betydligt mer populära.

Läs också Samsung Galaxy Z Fold 6 är en mobil för ett fåtal Samsung Galaxy Z Fold 6 förfinar den vikbara formfaktorn med en bättre skärm, högre prestanda och AI. Men det kommer till ett pris.

Så det måste vara ett bakslag för den koreanska elektronikjätten att försäljningen av Samsungs senaste vikbara flaggskeppsmodell, Galaxy Z Fold 6, uppenbarligen är ganska miserabel. Det säger X-användaren Ice Universe, som brukar vara en pålitlig källa till inside-skvaller från den koreanska mobiltillverkaren.

Under de första två veckorna efter att Galaxy Z Fold 6 lanserades sålde Samsung enligt uppgift endast 270 000 exemplar av den vikbara smarttelefonen, vilket är mindre än vad dess föregångare sålde.

Förra året sålde Samsung 700 000 exemplar av Galaxy Z Flip 5 under de första veckorna efter lanseringen, medan Galaxy Z Fold 5 sålde 300 000 exemplar. Och det enbart i Sydkorea.

En global försäljningssiffra på 270 000 exemplar av Galaxy Z Fold 6 är inte ett gott tecken för Samsungs stora satsning på vikbara smartphones.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xperia får AI-bildredigering

Apple sade inte det i tisdags: Laddar med upp till 45 watt

Huawei lanserar tredelad vikbar mobil

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Honor lanserar den tunnaste vikbara smartphonen hittills

Reparerbar och ombyggbar mobil

Efter uppdatering: Pixel-mobiler kan mäta om du har feber

Därför kan du inte längre höja och sänka volymen med din iPhone

Rulla till toppen