Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung lanserar Galaxy Z Fold Special Edition med 200 Mp-kamera

Samsung har idag tillkännagivit Galaxy Z Fold Special Edition för den sydkoreanska marknaden.

Av / 2024-10-21 - 13:45
Samsung lanserar Galaxy Z Fold Special Edition med 200 Mp-kamera

Den nya premiumversionen av Galaxy Z Fold 6 är företagets tunnaste vikbara enhet hittills. Mobilen har en bredare skärm och en uppgraderad 200 Mp huvudkamera.

Galaxy Z Fold Special Edition har samma kantiga design i ett ”Armor Aluminium”-hölje som Galaxy Z Fold 6, men är betydligt tunnare. När den är utfälld mäter den bara 4,9 mm i tjocklek, och 10,6 mm när den är stängd. Detta gör den marginellt tunnare än den nya Google Pixel 9 Pro Fold, men fortfarande tjockare än Honor Magic V3.

(Foto: Samsung)

Enheten är också något högre och bredare för att rymma de större skärmarna: en 6,5” 21:9 OLED-skärm på framsidan, omgiven av en nästan obefintlig ram, och en vikbar 8” OLED-huvudskärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och en maximal ljusstyrka på 2 600 nits.

Trots den större skärmen har Samsung minskat vikten på Galaxy Z Fold Special Edition från 239 gram till 236 gram. Enheten är fortfarande IP48-certifierad.

Galaxy Z Fold Special Edition erbjuds endast i en svart färgvariant. Den har en unik borstad textur på ramen och linjer på baksidan. Kameramodulen på baksidan består av en 200 Mp-sensor med optisk bildstabilisering, en 12 Mp ultravidvinkellins och ett 10 Mp 3x teleobjektiv. Den främre skärmen har en 10 Mp-kamera, medan huvudskärmen har samma delvis osynliga selfiekamera under skärmen som standardmodellen.

Annons

Enheten drivs av ett ”Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy” chipset, som erbjuder lite extra prestanda jämfört med standardversionen av flaggskeppet. Den enda minneskonfigurationen som finns tillgänglig är 512 GB lagring och 16 GB RAM. Batteriet på 4 400 mAh stöder 25 watts laddning, men det är ännu inte klart om trådlös laddning också erbjuds.

Galaxy Z Fold Special Edition kör Android 14 med One UI 6 och levereras naturligtvis med Galaxy AI.

Läs också Samsung Galaxy Z Fold 6 är en mobil för ett fåtal Samsung Galaxy Z Fold 6 förfinar den vikbara formfaktorn med en bättre skärm, högre prestanda och AI. Men det kommer till ett pris.

Pris och tillgänglighet

I skrivande stund kan Samsung Galaxy Z Fold Special Edition endast beställas i Sydkorea via Samsungs webbplats. Priset är 2 789 600 KRW, vilket motsvarar drygt 24 000 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den tunnaste vikbara smarttelefonen från Samsung hittills

Mobilen blir din sekreterare

Android 15 släppt för Pixel

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer inte förrän 2025

Oura Ring 4 med betydande förbättringar

Ljud & Bild