TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Öppna appar och skriv med ögonrörelser

Honor inför ögonstyrning för alla sina Android 14-mobiler med HonorOS 8.

Av / 2024-08-15 - 14:34
Öppna appar och skriv med ögonrörelser

Den kinesiska mobiltillverkaren, som nyligen återvänt till den skandinaviska marknaden, har tidigare experimenterat med annorlunda sätt att styra mobilen. Det är nödvändigt för människor med muskelsjukdomar eller andra sjukdomar som gör det omöjligt att använda fingrarna.

Redan i oktober förra året berättade de att deras Magic 6 Pro skulle få en funktion som använder AI för ögonspårning. Tanken är att man ska kunna öppna appar genom att titta på dess ikon. Eller skriva genom att välja bokstäverna med blicken. De är inte först med tekniken, då exempelvis Google experimenterade med sin Look to Speak-app redan 2020. Men det var en speciell app som gjorde en specifik sak. Honor inför det som ytterligare ett sätt att styra mobilen på operativsystemsnivå.

Animering: Honor

Funktionen har dock bara funnits tillgänglig i begränsad omfattning. Nu meddelar Honor att de kommer att rulla ut funktionen på bred front. Den kommer att kräva att mobilen har MagicOS 8 installerad, som är Honors gränssnitt baserat på Android 14. Det inkluderar den nyligen testade Honor 200 Pro, flaggskeppet Honor Magic6 Pro och den prisvärda Honor Magic6 Lite. De som är intresserade av att prova kan hålla ögonen öppna från den 27 augusti när den ska få premiär.

Källa: 9to5google

Läs också:

Honor Magic6 Pro

Stark comeback från Honor

Efter många års frånvaro är Huaweis efterträdare, kinesiska Honor, tillbaka på den skandinaviska marknaden, med en smartmobil som borde göra konkurrenterna oroliga.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xperia får AI-bildredigering

Apple sade inte det i tisdags: Laddar med upp till 45 watt

Huawei lanserar tredelad vikbar mobil

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Honor lanserar den tunnaste vikbara smartphonen hittills

Reparerbar och ombyggbar mobil

Efter uppdatering: Pixel-mobiler kan mäta om du har feber

Därför kan du inte längre höja och sänka volymen med din iPhone

Rulla till toppen