TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nya Xiaomi 13T-serien med Leica-kameror

Överger Snapdragon-processorn, får 144 Hz skärm och nya Leica-kameror samt lägre pris.

Av / 2023-09-26 - 17:58
Nya Xiaomi 13T-serien med Leica-kameror

Idag lanserades de nya Xiaomi 13T och 13T Pro, uppföljarna till Xiaomi 13 och 13 Pro. Förutom förväntade moderniseringar har de överraskande nog processor från en annan tillverkare. Och så har Xiaomi pressat ner priset på toppmodellen under 10 000 kronor!

Läs också För kinesisk för de flesta Xiaomi 13 utnyttjar den kinesiska mobiltillverkarens nya samarbete med det tyska kameramärket Leica.

Liksom tidigare framhåller Xiaomi att kamerorna är framtagna i samarbete med Leica och har linser från den tyska kameratillverkaren. Huvudkameran är på 50 Mp med motsvarande 24mm brännvidd och optik som ska fånga mer ljus och ge ett större dynamiskt omfång. Ultravidvinkeln nöjer sig dock med 12 Mp. Telefotolinsen är på 50mm, det vill säga 2x zoom.

Foto: Xiaomi

Båda modellerna har ärvt funktionen med anpassade fotografiska stilar i Pro-läget från Xiaomi 13 Ultra. Den gör att man kan justera och förinställa ton, tonalitet och textur, samt bevara mer detaljer och färgnyanser för efterbearbetning.

 

Skärmen är något lägre upplöst, men har i gengäld högre ljusstyrka, kan återge fler färger och har uppdaterats till 144 Hz uppdateringsfrekvens för bättre flyt i spel och scrollande.

Foto: Xiaomi

Något förvånande har mobilerna övergett de Snapdragon 8 Gen 2 som satt i föregångarna. Vanliga Xiaomi 13T har i stället en MediaTek Dimensity 8200 Ultra, medan 13T Pro har en Dimensity 9200+.

Båda modellerna har snabbladdning på 5 minuter där 13T når 21% och 13T Pro hela 36% tack vare en laddningseffekt på imponerande 120 watt.

Läs också Trots fantastisk kamera: Xiaomis nya toppmobil är ingen fullträff Xiaomi 13 Pro är en ambitiös produkt för att komma från den kinesiska mobiltillverkaren – och dessutom den dyraste mobilen som Xiaomi har lanserat på den svenska marknaden hittills. Frågan är om den är värd alla pengar?

Vi har mottagit testexemplar så håll utkik efter våra test på lbhome.se framöver!

Pris och tillgänglighet

Xiaomi 13T och Xiaomi 13T Pro kan fås i svart eller blå. Grundmodellen har 8/256 GB minne och lagring och har ett rek pris på 7 990 kronor. Pro-modellen har 12/512 GB minne och lagring och kostar ca 9 990 kronor.

Specifikationer och lanseringserbjudande på Mistore.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Reparerbar och ombyggbar mobil

Efter uppdatering: Pixel-mobiler kan mäta om du har feber

Därför kan du inte längre höja och sänka volymen med din iPhone

Samsungs nya vikbara mobiler är en stor flopp

Motorola lanserar två nya prisvärda modeller i Edge-familjen

Garmin fēnix får AMOLED-skärm

Nya detaljer om iPhone 16 Pro och 16 Pro Max

Årets mest rosa mobil

ZTE K1 Pro smartklocka för barn

Ladda alla prylar samtidigt

Ladda mobilen på fyra och en halv minut

Styr mobilen med ögonen

Rulla till toppen