TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nya iPhone 16-serien laddar snabbare än sina föregångare

Med 45 watt kan de nya iPhone 16-modellerna ladda 50 % snabbare än tidigare iPhones.

Av / 2024-09-13 - 14:21
Nya iPhone 16-serien laddar snabbare än sina föregångare

Apple har precis lanserat nya iPhone 16- och iPhone 16 Pro-modeller, som kan beställas från och med idag och kommer att finnas tillgängliga i butikerna från och med den 20 september. I presentationen pratade Apple mycket om Apple Intelligence, som användare i EU-länder tyvärr måste klara sig utan tills vidare, samt en ny kameraknapp och nya processorer.

Läs också Inga stora iPhone-överraskningar från Apple Vi får vänta på Apple Intelligence, som inte kommer att vara klart när iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro och iPhone 16 Pro Max kommer ut i butikerna. De första funktionerna kommer att finnas tillgängliga i en betaversion under oktober.

Apple nämnde dock inte att alla de fyra nya iPhone 16-modellerna nu kan laddas med upp till 45 watt via USB-C-porten. Ändå avslöjar den officiella kinesiska certifieringen (China Quality Certification Centre) av de nya smartmobilerna att detta är fallet. Det upptäcktes av X-användaren ShrimpApplePro, som omedelbart delade informationen på sociala medier.

Dokumenten visar att iPhone 16-modellerna har certifierats för att ladda mellan 5 och 15 volt vid 3 ampere, vilket motsvarar en laddningseffekt på upp till 45 watt. Detta är betydligt mer än iPhone 15-modellerna, som endast kunde hantera maximalt 29 watt.

(Skärmdump: Weibo)

Det är inget ovanligt att Apple inte nämnde uppgraderingen under sin presentation i tisdags, eftersom den Cupertino-baserade teknikjätten ofta föredrar att hålla korten nära bröstet när det gäller de rent tekniska specifikationerna för sina produkter. Apple uppgav dock att de nya iPhone-modellerna kan laddas trådlöst med 25 watt om telefonen är ansluten till rätt MagSafe-adapter.

I nivå med Samsung

Tack vare förbättringen kan man ladda sin nya iPhone i samma hastighet som Samsungs Galaxy S24-serie.

Samtidigt erbjuder de flesta kinesiska toppmodellerna laddning med mellan 80 watt (Honor Magic6 Pro) och 100 watt (OnePlus 12).

Läs också:

iPhone 15 och övergången till USB-C: Vad kan du förvänta dig?

Datahastighet, bildskärmar och laddning: Vad du behöver veta om USB-C på iPhone 15.

Läs mer
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

iOS 18 är redo för nedladdning

Gemini Live nu för alla

Xperia får AI-bildredigering

Apple sade inte det i tisdags: Laddar med upp till 45 watt

Huawei lanserar tredelad vikbar mobil

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Honor lanserar den tunnaste vikbara smartphonen hittills

Reparerbar och ombyggbar mobil

Rulla till toppen