Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny AI-Pin utmanar smartmobiler

Humane AI Pin finns att köpa från och med idag i USA.

Av / 2023-11-16 - 17:09
Ny AI-Pin utmanar smartmobiler

Startupen Humane, som grundats av två tidigare Apple-anställda, har idag officiellt lanserat den så kallade AI Pin – en liten, bärbar enhet som syftar till att ersätta den traditionella smarttelefonen.

Humane AI Pin är en kompakt och skärmlös enhet som mäter mindre än fem centimeter på varje sida. Den fästs på kläderna med hjälp av en magnet som också fungerar som ett enkelt utbytbart batteri och bärs i brösthöjd.

Humane AI Pin
(Foto: Humane)

Enheten har ingen skärm, utan styrs istället via röstkommandon eller handrörelser. Dessutom spelar den inbyggda kameran en särskild roll som vad man skulle kunna kalla den artificiella intelligensens öga, eftersom programvaran i AI Pin kan känna igen föremål.

Vid lanseringen för några dagar sedan (som du kan se i sin helhet i videon under artikeln) demonstrerades denna funktion av Humanes medgrundare, Imran Chaudhri, som höll upp en handfull mandlar framför linsen och frågade hur mycket protein de innehöll. Svaret var ”15 gram”, vilket var exakt rätt svar baserat på mängden. Chaudhri visade sedan AI Pin en bok och bad den beställa den online.

Humane AI Pin
(Foto: Humane)

Humane Al Pin kan också översätta konversationer i realtid, till exempel mellan engelska och spanska.

Annons

När kameran och den inbyggda mikrofonen är påslagna tänds en tydlig indikator på enhetens ovansida, så det råder ingen tvekan om att AI Pin nu spelar in vad som händer runt omkring den.

Sist men inte minst finns det också en liten projektor inbyggd i AI Pin. När användaren håller handen framför projektorn visas information som tid, väderinformation och den musik som spelas för tillfället. Enheten, som också kan anslutas till trådlösa hörlurar, ger tillgång till musikströmnings-tjänsten Tidal.

Läs också Samsung satsar på AI Nästa Samsung-mobil kommer ha betydande AI-funktioner

Pris och tillgänglighet

Inledningsvis lanseras Humane AI Pin endast i USA, där den kostar 699 USD och finns tillgänglig att köpa från och med idag. Bland investerarna i Humane finns OpenAI:s vd Sam Altman.

Introducing Humane Ai Pin from Humane, Inc. on Vimeo.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer inte förrän 2025

Oura Ring 4 med betydande förbättringar

Xiaomi lanserar flippmobil och förklarar krig mot Samsung

Samsung uppgraderar Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nya Xiaomi-mobiler med Leica och MediaTek

Ljud & Bild