Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu släpps Geminis AI-mobilapp på svenska

Med en mobilanpassad app blir det lättare att få hjälp när man är på språng.

Av / 2024-06-05 - 15:15
Nu släpps Geminis AI-mobilapp på svenska

Google satsar stenhårt på AI i form av Gemini, vilket man ägnade hela sitt inledningsanförande på utvecklarkonferensen Google I/O åt. Den ska nu förutom att finnas i webbappen rulla ut i alla Googles produkter. Men här i Skandinavien har vi saknat den riktiga mobila upplevelsen. Det är det slut på nu när Google rullar ut Gemini mobilapp. Glädjande nog är det inte bara att appen blir tillgänglig att ladda ner i vårt land, utan appen är faktiskt på svenska.

Med appen kan man få hjälp att författa texter, brainstorma idéer, sammanfatta långa texter, generera bilder från beskrivningar eller rent av planera semestern med Maps och Flights.

Läs också AI, AI och mer AI i Googles planer Gemini 1.5 Pro får mer kapacitet och bättre förmåga till resonemang i flera steg.

Mer specifikt för den mobila upplevelsen är att man kan säga ”Hey Google” för att fråga om det som just nu visas på skärmen. Eller göra riktigt avancerade saker eftersom man inte bara kan använda text eller rösten, utan även foton och kameran. Google ger som exempel att man kan ta en bild på sitt punkterade däck och be om instruktioner för att byta det.

Skärmbild: Google Play

Har du en Android-mobil kan du helt enkelt ladda ner Gemini-appen från Google Play, eller ge tillstånd för Google Assistant att använda den. Då kan man antingen trycka på Gemini-ikonen från hemskärmen, från vissa mobiler svepa från hörnet, eller helt enkelt säga ”Hej Google”.

Läs också Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska! Googles chattbot Bard kommer nu att bli bättre på att förstå, sammanfatta och lösa kreativa uppgifter på svenska.

Med iPhone får man tillgång till funktionerna direkt från Google-appen som uppdateras de närmaste veckorna.

En försmak kan du få i webbläsar-appen.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Motorola är redo med nya medlemmar i Razr-familjen

OnePlus lovar premiumprestanda till budgetpris

EU:s planer på chattkontroll skjuts upp på obestämd tid

Billigare Galaxy Watch

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

Rulla till toppen