Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Motorolas mobiler förstärks med Google AI

De får mer intuitiva sätt att söka, AI-chatt och multimedia-kapabla SMS-meddelanden.

Av / 2024-10-12 - 11:00
Motorolas mobiler förstärks med Google AI

På alla fronter överöses vi med löften om vad AI kan göra för oss i framtiden. Ett mycket konkret exempel på vad det kan göra för oss idag är i våra mobiltelefoner. Här har både Google själva och Samsung visat upp en mängd fiffiga funktioner som bara för ett par år sedan hade framstått som trolleri. Nu tillkännager Motorola att flera av deras modeller kommer få Googles AI-uppgradering.

Den första fiffiga funktionen är Circle to Search som gör det möjligt att snabbt söka efter det man just nu ser på skärmen. Antingen kan man stryka över text man undrar över eller hålla nere navigationsmenyn och be den identifiera musiken man lyssnar på. Eller det mest spektakulära, som gett funktionen dess namn, bara ringa in något man ser på bild för att göra en sökning på nätet. Antingen det är ett byggnadsverk man undrar var det ligger, eller en pryl som man gärna vill köpa.

Vad som nog de flesta förknippar med AI är chattbottar, och där får Motorola-mobilerna nu Googles Gemini Live. Där behöver man inte längre skriva, utan kan ha naturliga samtal med botten. Antingen man behöver spåna idéer eller planera en resa kan man få hjälp av Gemini. Man kan till och med få coachning för tal eller intervjuer.  På de senaste Razr vikmobilerna finns Gemini appen förinstallerad på den externa skärmen.

Då mobilerna även förses med Google Messages tas SMS-konversationer till en ny nivå tack vare stöd för RCS (Rich Communication Services). Gamla tråkiga textmeddelanden får plötsligt samma funktioner som i chattappar som iMessage och Whatsapp. Det vill säga högupplösta bilder, video, läskvitton, möjlighet att se att någon håller på att skriva, samt gruppchattar.

Annons

Google Foto blir den förinstallerade fotogalleri-appen vilket göra att de synkas i molnet mellan dina enheter. Man får även tillgång till AI-redigering som Magic Editor, Magic Eraser och Photo Unblur.

Läs också:

Googles sökningar blir ännu smartare genom AI

Circle to Search och Multisearch ska göra det lättare att hitta information om okända saker

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer inte förrän 2025

Oura Ring 4 med betydande förbättringar

Xiaomi lanserar flippmobil och förklarar krig mot Samsung

Samsung uppgraderar Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nya Xiaomi-mobiler med Leica och MediaTek

Ljud & Bild