TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Motorola Edge 40 Neo och Moto G84 5G: De senaste tilläggen till Motorolas mobilsortiment

Det bästa från Motorolas senaste lansering.

Av / 2023-09-14 - 14:43
Motorola Edge 40 Neo och Moto G84 5G: De senaste tilläggen till Motorolas mobilsortiment

Motorola har idag lanserat fyra nya smartphones, inklusive Edge 40 Neo och Moto G84 5G. Motorola Edge 40 Neo är ännu en modell i Edge 40-serien, som även inkluderar Motorola Edge 40 och Motorola Edge 40 Pro, som vi båda testat tidigare i år. Därtill kommer Motorola Moto G84, som är en billigare modell med funktioner hämtade från dyrare flaggskeppstelefoner.

Motorola Edge 40 Neo

Nya Motorola Edge 40 Neo har en profil på endast 7,76 mm och böjda kanter som ska göra den lätt att hantera. Den är också IP68-klassad, vilket betyder att den är resistent mot vatten och damm.

Läs också Kungen är död, länge leve kungen! Om du ska ha en hopfällbar mobil är det Motorola Razr 40 Ultra du ska välja.

Telefonen har en 50 MP så kallad Ultra Pixel-kamera med instant all-pixel fokusteknologi och bättre prestanda i svagt ljus, anger Motorola. Kameran använder också optisk bildstabilisering (OIS) för att säkerställa skarpa och tydliga bilder. Dessutom erbjuder den en 13 MP ultravidvinkelkamera samt en 32 MP frontkamera.

Mobilen finns i tre olika färger – Black Beauty med matt akrylbaksida och Soothing Sea samt Caneel Bay med vegansk läderfinish – och har en 6,55″ endless-edge pOLED-skärm med en uppdateringshastighet på 144 Hz. Skärmen är också kompatibel med Dolby Vision och HDR10+. Upplösningen är FHD+ och den maximala ljusstyrkan är 1300 nits.

Motorola Edge 40 Neo
(Foto: Motorola)

Med en MediaTek Dimensity 7030s-processor och 5G-anslutning ska Motorola Edge 40 Neo kunna leverera snabb prestanda och stöd för molnspel, lovar tillverkaren.

Motorola Edge 40 Neo drivs av Android 13 och erbjuder olika säkerhetslösningar, inklusive Moto Secure, som skyddar användare mot hot och phishing.

Motorola Moto G84 5G
Motorola Moto G84 5G i färgen PANTONE Viva Magenta. (Foto: Motorola)

Motorola Moto G84 5G

Motorola har också uppgraderat sin populära Moto G-serie med tre nya modeller: Moto G84 5G, Moto G54 5G och Moto G14.

Moto G84 5G sticker ut med sina unika färger och en kamera med OIS-teknik. Den har en 50 MP kamerasensor med Ultra Pixel-teknologi för att förbättra bildkvaliteten i svagt ljus. Det finns också ett 8 MP ultravidvinkelobjektiv och en 16 MP selfiekamera.

Moto G84 5G finns i PANTONE Viva Magenta, Marshmallow Blue och Midnight Blue. Den är även IP54-certifierad för vattentäthet. Mobilen har en ultrabred 6,5″ skärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och stöd för Dolby Atmos-ljud för förbättrad underhållning. Den drivs av en Snapdragon 695 5G-processor.

Läs också Inte en mobil för spel Trots det låga priset känns inte Moto g73 prisvärd eftersom den har så många nackdelar.

Pris och tillgänglighet

Motorola Edge 40 Neo kommer att finnas tillgänglig för ett rekommenderat startpris på 4 999 SEK, medan Moto G84 5G kommer att ha ett rekommenderat startpris på 3 599 SEK. Vi vet ännu inte det exakta datumet för försäljningsstart.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Reparerbar och ombyggbar mobil

Efter uppdatering: Pixel-mobiler kan mäta om du har feber

Därför kan du inte längre höja och sänka volymen med din iPhone

Samsungs nya vikbara mobiler är en stor flopp

Motorola lanserar två nya prisvärda modeller i Edge-familjen

Garmin fēnix får AMOLED-skärm

Nya detaljer om iPhone 16 Pro och 16 Pro Max

Årets mest rosa mobil

ZTE K1 Pro smartklocka för barn

Ladda alla prylar samtidigt

Ladda mobilen på fyra och en halv minut

Styr mobilen med ögonen

Rulla till toppen