Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Läcka avslöjar detaljer om nästa iPhone SE

Bilder av ett skal för mobilen bekräftar vissa rykten men sticker hål på andra.

Av / 2024-10-14 - 15:21
Läcka avslöjar detaljer om nästa iPhone SE

För dem som inte behöver ha det allra senaste och mest påkostade, men som ändå vill ha en Apple-mobil, har iPhone SE länge varit mitt i prick. Den senaste modellen lanserades 2022 men eftersom den redan då var baserad på äldre teknik börjar den kännas gammal och trött. Ryktena säger att en uppdatering kommer nästa år men vilka moderniseringar den ska få råder det delade meningar om. Ny har det dock läckt bilder på vad som påstås vara skal för iPhone SE 4.

Läs också En chockerande mobil Apples nya iPhone SE är som en tidsresa, fast åt fel håll.

Vad som direkt visade sig vara felaktiga gissningar var att den skulle få action-knappen som introducerades med förra årets iPhone 15 Pro-modeller. Men skalet visar ett hål för samma gamla mute-omkopplare. Det har även kommit optimistiska gissningar om att den skulle få en kamera-knapp som iPhone 16, men någon sådan finns det inte hål för i skalen som visas.

Annons

Däremot visar skalen en större öppning för kamerorna, vilket lämnar utrymme för att iPhone SE 2025 kanske blir den första modellen med dubbla kameror. Rykten säger även att den kommer få en designuppdatering som liknar iPhone 14. Något som skulle innebära att den äntligen skippar hem-knappen och går över till FaceID för identifiering. Det är också troligt att den överger de gamla LCD-skärmarna för en modern OLED-skärm, kanske till och med i större storlek. Om så är fallet går dock inte att dra några slutsatser om från skalet.

Läs också Denna iPhone kan du gott hoppa över Apple iPhone 16 Pro Max är naturligtvis en strålande produkt med hög kvalitet och enorma prestanda. Men det saknas nya idéer, framför allt för att Apple Intelligence ännu så länge lyser med sin frånvaro.

Den vanligtvis välunderrättade Mark Gurman på Bloomberg menar att det troligen kommer bli den första billiga Apple-mobilen med tillräcklig kraft för Apple Intelligence. Att sådant går att göra visade Google med sin Pixel 8a. Det skulle i så fall innebära att iPhone SE 4 får den kraftfulla A18-systemkretsen och 8 GB minne.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer inte förrän 2025

Oura Ring 4 med betydande förbättringar

Xiaomi lanserar flippmobil och förklarar krig mot Samsung

Samsung uppgraderar Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nya Xiaomi-mobiler med Leica och MediaTek

Ljud & Bild