TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

iPhone-ändring irriterar Sonos- och Spotify-användare

Du kan inte längre använda volymknapparna för att justera volymen på externa högtalare. Förutom om du streamar ljudet via AirPlay eller Bluetooth.

Av / 2024-09-02 - 18:28
iPhone-ändring irriterar Sonos- och Spotify-användare

Användare på den sociala mediesajten Reddit har varit upprörda i flera månader. En användare upptäckte att han inte längre kunde använda volymknapparna på sin iPhone för att justera volymen på sina Alexa-högtalare (bland annat Echo och Echo Dot) när han lyssnade på musik via sitt Spotify-konto. Men som det visade sig var det inte en bugg.

Ett officiellt tillkännagivande från Spotify delades i tråden:

Hey folks,

Thanks for raising this on the Community!

Due to updates on iOS, Spotify users no longer can use their iPhone’s volume controls to change the volume on connected speakers. Instead, please use the volume slider in the device menu.

We’ll be here if you need anything else.”

Streamingtjänsten har delat en guide på sin officiella supportsida som fördjupar sig i problemet och lösningen är ganska enkel:

Gå in i appen och använd ett skjutreglage där för att justera volymen. Vilket naturligtvis är betydligt mindre användarvänligt än att helt enkelt ändra volymen direkt på telefonen.

(Skärmdump: Peter Gotschalk)

Exakt samma sak gäller i Sonos-appen, där iPhone-användare nu också måste använda ett reglage för att höja och sänka volymen när de streamar från Spotify.

Förändringen i iOS påverkar Spotify Connect, där användarens Spotify-konto indirekt är anslutet till externa högtalare via en annan tjänst – som i Reddit-användarens exempel där högtalarna spelar musik från Spotify via Alexa, eller om man som nämnts lyssnar på Spotify via Sonos-appen. Om din iPhone är ansluten direkt till en högtalare via Bluetooth eller AirPlay så fungerar volymknapparna fortfarande.

Android-användare påverkas inte av detta problem.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xperia får AI-bildredigering

Apple sade inte det i tisdags: Laddar med upp till 45 watt

Huawei lanserar tredelad vikbar mobil

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Honor lanserar den tunnaste vikbara smartphonen hittills

Reparerbar och ombyggbar mobil

Efter uppdatering: Pixel-mobiler kan mäta om du har feber

Därför kan du inte längre höja och sänka volymen med din iPhone

Rulla till toppen