TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IFA 2024: Honor lanserar vikbara Magic V3 i Europa

Här är mobilen som ska övertyga dig om att vikbara mobiler är framtiden.

Av / 2024-09-05 - 23:00
IFA 2024: Honor lanserar vikbara Magic V3 i Europa

Honor Magic V3 lanserades i Kina i juli, bara några dagar efter den vikbara Samsung Galaxy Z Fold 6, men europeiska Honor-fans har fått vänta tills idag för att få bekräftat att Honors superslimmade vikbara telefon också kommer till europeiska butiker.

Honor presenterade telefonen vid en stor presskonferens på elektronikmässan IFA 2024 i Berlin, där Honors toppchef George Zhao var noga med att betona alla skillnader mellan Honor Magic V3 och den största konkurrenten på marknaden, Galaxy Z Fold 6.

Honor Magic V3
Honor Magic V3 är för närvarande världens tunnaste vikbara smartphone. Den är blott 9,2 mm tjock när den är hopvikt (Foto: Peter Gotschalk)

Först och främst, förklarade han, är Magic V3 den tunnaste hopfällbara smartphonen någonsin. Den mäter endast 9,2 mm när den är hopfälld (i jämförelse mäter Galaxy Z Fold 6 12,1 mm) och 4,35 mm när den är utfälld. Vikten är 226 gram.

Den vikbara OLED-skärmen är 7,92″ med en upplösning på 2 344 x 2 156 pixlar, en maximal ljusstyrka på 1 600 nits och en dynamisk uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Den yttre OLED-skärmen är 6,43″ (vilket ger Magic V3 en större yttre skärm än Samsung Galaxy S24) med en upplösning på 2 376 x 1 060 pixlar och en dynamisk uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz.

Honor Magic V3
Den vikbara OLED-skärmen mäter 7,92″. (Foto: Peter Gotschalk)

Under skärmen är Honor Magic V3 utrustad med en Snapdragon 8 Gen 3-processor, 12 GB RAM och 512 GB inbyggt lagringsutrymme. Den har också ett 5 150 mAh-batteri som kan laddas med upp till 65 watt eller trådlöst med upp till 50 watt.

Kameran består av tre objektiv: 50 Mp vidvinkel (Sony IMX906, f/1.6), 40 Mp 112° ultravidvinkel med optisk bildstabilisering och slutligen ett 50 Mp periskop-teleobjektiv med LiDAR och 3,5x optisk zoom. Dessutom finns det två separata frontkameror i den vikbara och yttre skärmen, båda på 20 Mp.

Honor Magic V3
Den främre skärmen är 6,43″ – och i ett relativt brett format som gör den verkligt användbar som en smartphone-skärm. (Foto: Peter Gotschalk)

Honor Magic V3 har många av samma, delvis AI-drivna, kamerafunktioner som Honor Magic6 Pro och Honor 200 Pro. Dessa inkluderar Harcourt-porträttfunktionen och ”AI Motion Sensing Capture”, som använder rörelsedetektering för att automatiskt ta bilder när en person till exempel hoppar eller rör sig.

Andra AI-möjligheter inkluderar samma live-översättningsfunktion som vi känner igen från Galaxy Z Fold 6, där telefonen översätter vad du säger i realtid och personen du pratar med kan lyssna på översättningen och läsa den på den yttre skärmen.

Honor Magic V3
Honor Magic V3 finns i tre färger, inklusive Reddish Brown. (Foto: Peter Gotschalk)

Pris och tillgänglighet

Honor Magic V3 kommer vara tillgänglig i tre färger, Reddish Brown, Green och Black, till ett pris av 1 999 Euro. Exakt datum och pris i Sverige är ännu inte känt.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xperia får AI-bildredigering

Apple sade inte det i tisdags: Laddar med upp till 45 watt

Huawei lanserar tredelad vikbar mobil

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Honor lanserar den tunnaste vikbara smartphonen hittills

Reparerbar och ombyggbar mobil

Efter uppdatering: Pixel-mobiler kan mäta om du har feber

Därför kan du inte längre höja och sänka volymen med din iPhone

Rulla till toppen