TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Huawei Watch GT 5 och GT 5 Pro lanserade

Stilfulla klockor med bättre sensorer än någonsin och imponerande batteritid.

Av / 2024-09-19 - 16:29
Huawei Watch GT 5 och GT 5 Pro lanserade

Det var bara ett år sedan vi fick se Huawei Watch GT 4 och nu är det redan dags för uppföljaren. Förutom förväntade uppgraderingar får vi inte bara den vanliga GT-modellen utan äntligen även Pro-modellen. Huawei släpper även en riktigt trevlig modell av Ultimate-klockan.

Foto: Jonas Ekelund, L&B Home

GT 5 har en ny design med en kantigare bezel för den som inte bara vill vara stillfull utan även se tuff ut. På insidan har den uppdaterade sensorer som tack vare fiffig optisk teknik inte påverkar varandra och därmed uppnår betydlig bättre noggrannhet i mätningarna. Det gäller även GPS-funktionen som med nya antenner är snubblande nära de branschledande konkurrenterna. Naturligtvis är mjukvaran uppgraderad så att man kan hålla ännu bättre koll på sin hälsa och träningsform. Allt du vill veta om klockan kan du läsa om i morgon då vi släpper vårt test.

Foto: Jonas Ekelund, L&B Home

Huawei ger dig nu även en läcker grön variant av Ultimate-klockan. Den får även golfläget från GT 5 samt att den har ett exklusivt äventyrsläge för den som gillar att ge sig ut i vildmarken. Den har koll på terräng och hjälper dig att återvända till din utgångspunkt så att du inte behöver oroa dig över att gå vilse.

Huawei släpper nu även Health+ tjänsten globalt som håller järnkoll på din hälsa och coachar dig att uppnå dina träningsmål. Köper man någon av den nya klockorna ingår en testperiod av tjänsten.

Foto: Jonas Ekelund, L&B Home

Om du läser detta från Finland kan du även glädja dig åt den nya Watch D2 som med hjälp av ett uppblåsbart klockarmband kan mäta ditt blodtryck. Den mäter till och med under sömnen, då blodtrycket naturligt varierar över dygnet.

Annonce

Det visades även upp en ny MatePad Pro och MatePad 12 X, men där vet vi inte när, eller om, surfplattorna kommer till Skandinavien.

Pris och tillgänglighet

GT5 kostar 3300–3600 kr oavsett färg.
GT5 Pro kostar 4900 kr i svart och 6000 kr i titan.
GT5 Pro 42mm i keramiskt material går loss på 7000 kr.

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Oura Ring 4 med betydande förbättringar

Xiaomi lanserar flippmobil och förklarar krig mot Samsung

Samsung uppgraderar Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nya Xiaomi-mobiler med Leica och MediaTek

HarmonyOS nu på egna ben

Xiaomi nummer 2 i augusti

Huaweis nya klockgeneration

Android 15 är på väg

Upplev musiken med känseln

iOS 18 är redo för nedladdning

Gemini Live nu för alla

Xperia får AI-bildredigering

Rulla till toppen