TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

HMD Skyline är sommarens uppstickare

Reparerbar mellanklass-mobil med QI2-laddning och digitalt detox-läge.

Av / 2024-07-19 - 12:21
HMD Skyline är sommarens uppstickare

HMD (Humane Mobile Devices) berättade nyligen att de kommer börja släppa mobiler i eget namn. Inte i stället för, utan som komplement till Nokia-mobilerna som de också har under sitt paraply. Vi såg framför oss ännu fler budgetmobiler och mycket riktigt kom det ett par modeller som inte fick någon att höja på ögonbrynen. Så när vi skulle få en presentation av den nya mobilen hade vi inga större förhoppningar. Men överraskande nog är det en mycket kompetent mellanklass-mobil med unika funktioner.

Läs också Come on, Barbie, let's go party Mobilföretaget HMD avslöjar sina planer och först ut är en Barbie-mobil!

HMD Skyline marknadsförs mot digitala kreatörer och influencers med en 108 megapixels huvudkamera med bokeh-funktion och möjlighet till beskäring av bilden för en upplevd 4x zoom. Det finns även en ultravidvinkel för snygga utsiktsbilder och gruppfoton. Men huvudnumret för målgruppen är den 50 megapixels selfiekameran som har ögonspårning för att lägga skärpan rätt. För att slippa trycka på knappar eller krångla med timers räcker det med att göra någon av ”selfie-gesterna” så tas bilden.

Reparerbar! (Foto: HMD)

Mobilen är även enkelt reparerbar till glädje för dem som tröttnat på dyra reparationskostnader när skärmen går sönder eller batteriet börjar bli trött. Vi fick se en livedemonstration av batteri- och skärmbyte med hjälp av endast en plastbricka och en skruvmejsel. På ett par minuter var den ytterst enkla proceduren klart. Imponerande!

Läs också Ikonisk mobiltelefon är tillbaka Är den nylanserade klassikern lämplig för digital detox?

I linje med Nokias ”dum-mobiler” som erbjuder en paus från stressen av sociala medier, finns även ett ”digitalt detox-läge”. Där kan man antingen slå på ett strikt läge där endast telefonsamtal och SMS fungerar, eller använda en app för att begränsa tillgången till stressande appar. När man vill ha lite andrum är det bara att knäppa på det lugna läget.

I övrigt har mobilen 47 timmars batteritid och är faktiskt den första Android-mobilen vi sett som stöder Qi2-standarden. Det vill säga en trådlös laddning som är kompatibel med iPhones magnetiska Magsafe-laddning.

Pris och tillgänglighet

HMD Skyline finns i butik nu i färgerna svart eller rosa och kostar:

5 790 kronor med 8 GB/128 GB
5 990 kronor med 8 GB/256 GB
6 390 kronor med 12 GB/256 GB

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

2 reaktioner på ”HMD Skyline är sommarens uppstickare”

    1. HMD Skyline finns även i en s.k ”Business Edition”. Vad innebär det för skillnad, eller ytterligare funktioner?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Reparerbar och ombyggbar mobil

Efter uppdatering: Pixel-mobiler kan mäta om du har feber

Därför kan du inte längre höja och sänka volymen med din iPhone

Samsungs nya vikbara mobiler är en stor flopp

Motorola lanserar två nya prisvärda modeller i Edge-familjen

Garmin fēnix får AMOLED-skärm

Nya detaljer om iPhone 16 Pro och 16 Pro Max

Årets mest rosa mobil

ZTE K1 Pro smartklocka för barn

Ladda alla prylar samtidigt

Ladda mobilen på fyra och en halv minut

Styr mobilen med ögonen

Rulla till toppen