TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google Pixel Watch 3 kommer i två storlekar – och är här nu

Googles smartklocka, Pixel Watch, har saknat en större version. Den nya modellen finns i 41 mm och 45 mm diameter.

Av / 2024-08-13 - 19:02
Google Pixel Watch 3 kommer i två storlekar – och är här nu

Som väntat (och i linje med de många ryktena) fick vi också en ny version av Googles smartklocka på kvällens Made By Google-event. Och som vi hoppades finns Google Pixel Watch 3 nu tillgänglig i två storlekar – 41 mm och 45 mm i diameter.

41 mm-modellen har samma storlek som Google Pixel Watch 2, som vi testade i höstas. Och klockan ser ut precis som sin föregångare. Det är fortfarande en cirkelrund klocka med mjukt rundade former. Den övre halvan av klockans boett är tillverkad av Gorilla Glass 3 och den nedre halvan av återvunnet aluminium.

Kanten runt displayen har dock gjorts 16 % mindre, så klockans bildyta är i motsvarande grad större än på Pixel Watch 2.

Den större versionen med en diameter på 45 mm ökar skärmytan med 40 % jämfört med Pixel Watch 2. Detta bör göra det lättare att hålla reda på träningsdata på skärmen. Och även att dra nytta av de många tillgängliga urtavlorna. Google Watch använder samma format för urtavlor som Samsungs smartklockor, men de är vanligtvis utformade för större urtavlor.

Skärmytan på 45 mm-versionen är 40 % större än urtavlan på Google Watch 2 (Foto: Google)

Google utlovar nya, avancerade löparfunktioner som hjälper dig att planera din löpträning. En ny beredskapspoäng visar din form direkt på morgonen. Och klockan samarbetar med Google-ägda Fitbit. En sexmånaders Fitbit Premium-prenumeration ingår som ett incitament.

Integrationen med Nest-systemet i Google Home har också förbättrats och man kan nu till exempel se video från hemmets övervakningskameror på skärmen.

Pixel Watch 3 fungerar med Google Nest-kameror. (Foto: Google)

Längre batteritid – kanske

När vi testade Google Pixel Watch 2 under hösten fick klockan mycket välförtjänt beröm för att vara både intelligent och snygg. Men två brister drog ner betyget: batteritiden och den lilla storleken. Och en större klocka skulle trots allt lämna mer utrymme för batteriet.

45 mm-versionen av Pixel Watch 3 har ett betydligt större batteri än både sin föregångare och 41 mm-versionen. Nämligen 420 milliamperetimmar. Den mindre klockan får nöja sig med 307 maH batterikapacitet.

Sensorerna i Pixel Watch 3 ska nu ge en ännu bättre bild av hur du verkligen mår. (Foto: Google)

Huruvida detta innebär längre batteritid i praktiken eller om den större och ljusstarkare skärmen kostar så mycket energi att matematiken går på ett ut får ett framtida test utvisa. Google lovar bara samma upp till 24 timmars användning som tidigare med skärmen ständigt påslagen. Eller upp till 36 timmar med batterisparfunktionen påslagen.

Dubbelt så ljusstark som Pixel Watch 2

Skärmen har en ljusstyrka på upp till 2 000 nits och dimmar ner till 1 nit beroende på ljusstyrkan i omgivningen. Google Pixel Watch 3 har 2 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme, vilket är samma som förra årets modell.

Båda storlekarna finns tillgängliga med en aluminiumklocka i Matte Black med ett armband i Obsidian och en aluminiumklocka i Polished Silver med ett armband i Porcelain. 45 mm-klockan finns också med en aluminiumklockboett i Matte Hazel med ett Hazel-armband, och 41 mm-modellen finns med en aluminiumklockboett i Champagne Gold med ett Hazel-armband och en aluminiumklockboett i Polished Silver med ett Rose Quartz-armband.

41 mm-versionen finns i en tuggummifärgad version som kallas Rose Quartz. (Foto: Google)

Tillgänglighet och pris

Google Pixel Watch 3 kostar 4 590 kronor i 41 mm-versionen med Wi-Fi. Om du även vill ha mobildata kostar klockan 5 990 kr.

45 mm-versionen av Pixel Watch 3 kostar 5 390 kronor i Wi-Fi-versionen. Och med mobildata är priset 6 690 kronor.

Båda versionerna kommer att finnas tillgängliga från och med den 10 september.

Annonce

Läs också:

Google Pixel 9 Pro Fold i Sverige

Flaggskeppsmodellen Google Pixel 9 Pro Fold kommer till Sverige och kommer att finnas tillgänglig från september.

Läs mer

Gemini flyttar in i dina öron med Pixel Buds Pro 2

Google Pixel Buds Pro 2 får dubbelt så bra brusreducering – och för in Gemini-assistenten i dina öron.

Läs mer

Vanliga Google Pixel 9 släpps i tre modeller

Nu får vi även se en efterlängtad mindre storlek på Pro-modellen. Samt en överraskning!

Läs mer
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Android 15 är på väg

Upplev musiken med känseln

iOS 18 är redo för nedladdning

Gemini Live nu för alla

Xperia får AI-bildredigering

Apple sade inte det i tisdags: Laddar med upp till 45 watt

Huawei lanserar tredelad vikbar mobil

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Rulla till toppen