TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google Pixel 9 Pro Fold i Sverige

Flaggskeppsmodellen Google Pixel 9 Pro Fold kommer till Sverige och kommer att finnas tillgänglig från september.

Av / 2024-08-13 - 19:03
Google Pixel 9 Pro Fold i Sverige

Medan vi i Sverige har kunnat njuta av Googles Pixel-mobiler sedan 2022, har vi varit tvungna att skicka långa avundsjuka blickar över Atlanten när det gäller företagets vikbara smartphone.

Men nu har Sverige sällat sig till det goda sällskap som får prova Googles tvåhandsmobil. Detta framgick tydligt på kvällens Made By Google-event, där den nya modellen, Pixel 9 Pro Fold, precis har presenterats.

Pixel Pro 9 Fold är bara 2 mm tjockare än de vanliga telefonerna i serien (Foto: Google)

Från utsidan ser den ut som en vanlig mobiltelefon. Den yttre skärmen är 6,3″ i diagonalt mått, och med en vikt tjocklek på 10,5 mm är enheten bara 2 mm tjockare än de andra modellerna i år. Det är faktiskt ganska imponerande. Samsung Galaxy Z Fold 6 är i jämförelse 12,1 mm tjock. Den yttre skärmen är OLED och har en upplösning på 2 424 x 1 080 pixlar.

8″ skärm

Men Google Pixel 9 Pro Fold är naturligtvis gjord för att vikas ut och avslöjar en åtta tum stor, nästan kvadratisk LTPO-skärm. Skärmen har en upplösning på 2 152 x 2 076 pixlar och en uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz.

Skärmen är 8″ i diagonal när den är utfälld. (Foto: Google)

Det är främst den stora, vikbara skärmen som skiljer Google Pixel 9 Pro Fold från de andra Pixel 9-modellerna. Processorn är samma Tensor 4 som i de andra telefonerna och minnet är 16 GB – precis som i Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro XL. Pixel 9 Pro Fold finns tillgänglig med 256 GB och 512 GB lagring.

Mjukvaran, inklusive de många AI-funktionerna, är också densamma som på de andra mobilerna. Så vi kan förvänta oss att Google Pixel 9 Pro Fold gör samma sak som dem. Varken mer eller mindre.

Alla Pixel 9 Pro Fold-enheter får OS-uppdateringar och säkerhetsuppdateringar i upp till 7 år, samt nya och uppgraderade funktioner med Pixel-uppdateringar.

Nerväxlad kamerasektion

När det gäller kameror är Fold faktiskt en generation bakom sitt slankare Pro-syskon. Kamerauppsättningen på baksidan består av en 48 Mp standardkamera, en 10,5 Mp ultravidvinkel och en 10,8 Mp telezoom med max 5x optisk förstoring.

Det kan tyckas lite överraskande att den överlägset dyraste modellen – och det med bred marginal – inte också har de högsta specifikationerna. Men detsamma gäller faktiskt för konkurrenternas vikbara mobiler. De är främst utformade för användare som vill använda den stora skärmen för att multitaska flera appar. Och naturligtvis är den också utmärkt för spel.

Det som kan kallas för den främre skärmen har storleken 6,3 tum (Foto: Google)

Vi återkommer till hur Googles vikbara jätte fungerar i praktisk användning så snart vi kan få tag på ett testexemplar.

Tillgänglighet och pris

Google Pixel 9 Pro Fold kommer att finnas tillgänglig för köp från och med den 4 september. 256 GB-versionen kostar 22 990 kronor och modellen med 512 GB lagring kostar 24 490 kronor. Pixel 9 Pro Fold finns tillgänglig i färgerna Porcelain och Obsidian.

Läs också:

Google Pixel Watch 3 kommer i två storlekar – och är här nu

Googles smartklocka, Pixel Watch, har saknat en större version. Den nya modellen finns i 41 mm och 45 mm diameter.

Läs mer

Gemini flyttar in i dina öron med Pixel Buds Pro 2

Google Pixel Buds Pro 2 får dubbelt så bra brusreducering – och för in Gemini-assistenten i dina öron.

Läs mer

Vanliga Google Pixel 9 släpps i tre modeller

Nu får vi även se en efterlängtad mindre storlek på Pro-modellen. Samt en överraskning!

Läs mer
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

iOS 18 är redo för nedladdning

Gemini Live nu för alla

Xperia får AI-bildredigering

Apple sade inte det i tisdags: Laddar med upp till 45 watt

Huawei lanserar tredelad vikbar mobil

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Honor lanserar den tunnaste vikbara smartphonen hittills

Reparerbar och ombyggbar mobil

Rulla till toppen