TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Gemini Live nu tillgänglig gratis för alla

AI-tjänsten som tidigare krävde abonnemang rullar nu ut till alla Android-användare

Av / 2024-09-16 - 15:12
Gemini Live nu tillgänglig gratis för alla

I maj presenterade Google sin samtalsbot Gemini Live på eventet Google I/O. Den använder Googles mest avancerade Gemini AI-modell och kan föra naturliga konversationer med dig. Precis som med en riktig person kan man fråga om lite vad som helst, be om förtydliganden, ifrågasätta påståenden och avbryta den om man inte är nöjd med svaret. Med tiden lär sig Gemini Live vilket typ av svar du är ute efter och din personliga kommunikationsstil.

För att få tillgång till Gemini Live var man tidigare tvungen att ha ett Google One AI Premium-abonnemang som kostar 255 kr/månad. Detta eftersom den använder Gemini Pro 1.5-modellen. Men nu rullar alltså Google ut funktionen gratis i Gemini-appen för Android-användare.

Man kan bara spekulera i varför Google gör denna premium-tjänst allmänt tillgänglig. Men det är inte orimligt att tro att de helt enkelt vill samla in mer data för tjänsten att träna på. Dessutom sätter det press på konkurrenterna som ChatGPT Advanced Voice Mode.

Men allt är inte guld och gröna skogar. Dels fungerar tjänsten än så länge bara på engelska. Och har man en iPhone finns inte ens Gemini-appen än. Dock säger Google att vi snart kan vänta oss en sådan. Om man nu inte föredrar att vänta på Apple Intelligence, men då får vi skandinaver vänta ännu längre.

Annonce

Läs också:

Apple Intelligence kommer inte till Sverige

Åtminstone inte till en början.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Android 15 är på väg

Upplev musiken med känseln

iOS 18 är redo för nedladdning

Gemini Live nu för alla

Xperia får AI-bildredigering

Apple sade inte det i tisdags: Laddar med upp till 45 watt

Huawei lanserar tredelad vikbar mobil

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Rulla till toppen