TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Garmin fēnix 8-serien får AMOLED-skärmar

Den mest kraftfulla premium-serien kan fås med solenergiladdning eller bättre bildkvalitet.

Av / 2024-08-29 - 11:14
Garmin fēnix 8-serien får AMOLED-skärmar

För ett år sedan släppte Garmin fēnix 7, som då hade fått en MIP-skärm för solenergiladdning med förbättrad bildkvalitet. Men tydligen inte tillräckligt bra, för nu erbjuds 8-serien med en OLED-skärm för dem som inte behöver extrem batteritid.

Foto: Garmin

Den senaste kollektionen har, förutom nya designdetaljer, sportspecifika förbättringar inom träning och praktiska kommunikations-verktyg, en vacker AMOLED-display eller en display med solenergiladdning för extra lång batteritid,” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin

  • AMOLED eller Solar: Välj mellan en ljusstark AMOLED-display eller en display som ständigt är påslagen med en solenergicell som kan utnyttja solens kraft ännu bättre – fēnix 8 i storleken 51 mm erbjuder hela 50% mer solkraft än sin föregångare.
  • Tålig design: Alla modeller har vattentäta knappar i metall och ett nytt sensorskydd som skyddar mot stötar och smuts. Klockorna har testats enligt amerikansk militärstandard för värme-, stöt-, och vattentålighet.
  • Inbyggd högtalare och mikrofon: Ring och ta emot telefonsamtal då din klocka är hopparad med en kompatibel smartphone. Vissa röstkommandon såsom “starta en styrketräningsaktivitet”, “ställ in en timer på 5 minuter”, “spara waypoint” och fler kan aktiveras direkt i klockan – ingen telefonanslutning krävs.
  • Inbyggd LED-ficklampa: Anpassa ficklampans ljusstyrka snabbt och enkelt direkt på displayen. Olika intensiteter, ett rött ljus och ett blinkningsläge kan öka din medvetenhet då det är mörkt.
  • Avancerad styrketräning: Prestera ännu bättre med 4 – 6 veckors riktad träningsplanering som hjälper dig att nå dina personliga mål. Dessutom finns sportspecifika träningspass för alla atleter, inklusive trailrunners, surfare, skidåkare och mer.
  • Dykkapacitet: Dyk med fēnix 8-serien. Den är klassad ned till 40 meter, har vattentäta knappar i metall och stöd för scuba och apnea.
  • Appen Garmin Messenger: Kommunicera med familj och vänner via tvåvägsmeddelanden direkt i din klocka.
  • Avancerade kartor och navigering: Se terrängkonturer i TopoActive-kartorna och få tillgång till förprogrammerade kartor över tusentals golfbanor och skidorter runt om i världen. Ett nytt kartgränssnitt gör det enkelt för användare att anpassa kartlager för att få ännu mer ut av sin navigering.
Foto: Garmin

Pris och tillgänglighet

Garmin fēnix 8-serien finns tillgänglig nu med rek pris från 11 900 kronor.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xperia får AI-bildredigering

Apple sade inte det i tisdags: Laddar med upp till 45 watt

Huawei lanserar tredelad vikbar mobil

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Honor lanserar den tunnaste vikbara smartphonen hittills

Reparerbar och ombyggbar mobil

Efter uppdatering: Pixel-mobiler kan mäta om du har feber

Därför kan du inte längre höja och sänka volymen med din iPhone

Rulla till toppen