TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Både iPhone 16 Pro och 16 Pro Max får 5x optisk zoom

Den koreanska tillverkaren LG kommer att producera kamerakomponenter till de första iPhone 16 Pro-modellerna, och elektroniktillverkaren har läckt en intressant detalj.

Av / 2024-08-28 - 13:05
Både iPhone 16 Pro och 16 Pro Max får 5x optisk zoom

Om man 2023 ville ha den absolut bästa iPhone-kameran med 5x optisk zoom och Apples så kallade tetraprisma, där ljuset reflekteras fyra gånger för att uppnå en brännvidd på 120 mm, var man tvungen att köpa den mycket dyra iPhone 15 Pro Max.

Men i år kommer det att vara annorlunda. Åtminstone om vi ska tro det koreanska affärsmediet The Elec, som rapporterar att LG Innotek kommer att leverera alla kamerakomponenter till de kommande modellerna iPhone 16 Pro och 16 Pro Max.

Läs också Adjö Lightning-kontakt! Ett par trevliga förbättringar men kommer folk verkligen stå i kö för att uppgradera sin 14 Pro Max?

Enligt The Elec kommer båda modellerna att vara utrustade med Apples tetraprisma, vilket innebär att både iPhone 16 Pro och iPhone 16 Pro Max kommer att ha 5x optisk zoom och upp till 25x digital zoom.

Apple använder också en bildstabiliseringsfunktion i de nya modellerna, där hela sensorn rör sig tredimensionellt för att kompensera för rörelser. Teknologin ska ge skarpare bilder, även vid maximal zoom, där kvaliteten ofta sjunker markant.

Läs också Rekordförsäljning av kommande iPhone tack vare Apple Intelligence? Apple förbereder sig för en betydande ökning av efterfrågan på sin kommande iPhone 16-serie.

Apple har nyligen meddelat att de nya iPhone-modellerna – och eventuellt andra nya produkter – kommer att lanseras den 9 september från kl. 19.00.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xperia får AI-bildredigering

Apple sade inte det i tisdags: Laddar med upp till 45 watt

Huawei lanserar tredelad vikbar mobil

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Honor lanserar den tunnaste vikbara smartphonen hittills

Reparerbar och ombyggbar mobil

Efter uppdatering: Pixel-mobiler kan mäta om du har feber

Därför kan du inte längre höja och sänka volymen med din iPhone

Rulla till toppen