Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apples iPhone 17 Air kan bli tunnare än någonsin

Ny displayteknologi från Novatek kan vara nyckeln till en tunnare iPhone från Apple.

Av / 2024-10-10 - 15:24
Apples iPhone 17 Air kan bli tunnare än någonsin

Apple kan vara på väg att ta tunna mobiltelefoner till en ny nivå. Enligt de senaste rapporterna från DigiTimes Asia, som får sina nyheter och skvaller direkt från leverantörskedjan, arbetar Apple på en ultratunn version av nästa års iPhone, potentiellt kallad ”iPhone 17 Air”.

Revolutionerande displayteknologi

Nyckeln till den slimmade designen verkar vara en spännande displayteknik från den taiwanesiska tillverkaren Novatek. Företaget har meddelat att de kommer att starta massproduktion av OLED-skärmar med så kallad TDDI-teknologi (Touch and Display Driver Integration) under andra kvartalet 2025.

TDDI-teknologin slår samman touch- och displaystyrfunktionerna i ett enda chip, vilket kan resultera i tunnare och mer effektiva displayer. Det här kan vara precis vad Apple behöver för att förverkliga sin vision om en ultratunn iPhone.

Rykten gör gällande att Apples ”iPhone 17 Air” skulle kunna bli ersättaren till dagens nuvarande iPhone Plus. Denna modell förväntas bli Apples tunnaste iPhone någonsin.

Läs också Denna iPhone kan du gott hoppa över Apple iPhone 16 Pro Max är naturligtvis en strålande produkt med hög kvalitet och enorma prestanda. Men det saknas nya idéer, framför allt för att Apple Intelligence ännu så länge lyser med sin frånvaro.

Mer än bara tunnare

Men den nya iPhone 17-serien handlar om mer än bara tjocklek. Andra rykten pekar mot:

Annons
  • Kraftfullare A19-chip med förbättrad AI-kapacitet
  • En enklare kamera med ett enda objektiv
  • Eventuell titan-aluminiumlegering i ramen för att förhindra böjning

Är tunnare alltid bättre?

Även om många teknikentusiaster säkert jublar över möjligheten att få en supertunn iPhone, kan man fråga sig om det verkligen är rätt väg att gå. Batteritiden har länge varit en utmaning för smartphones, och en tunnare enhet lämnar mindre utrymme för ett batteri.

Enligt vår mening bör Apple balansera önskemålet om en tunn telefon med behovet av bra batteritid. Det ska bli spännande att se hur de löser den utmaningen. Men givet att ryktena är sanna är det verkligen trevligt att ha en modell i familjen som verkligen sticker ut från resten. Som det ser ut nu kan man undra om det finns några större skillnader mellan de olika modellerna. En iPhone 17 Air skulle verkligen sticka ut och lika säkert hitta sin marknad.

Och vad kommer den att kosta? Mer än den nuvarande iPhone 16 Plus, skulle vi gissa.

Källor:

DigiTimes Asia

macrumours.com

financialexpress.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer inte förrän 2025

Oura Ring 4 med betydande förbättringar

Xiaomi lanserar flippmobil och förklarar krig mot Samsung

Samsung uppgraderar Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nya Xiaomi-mobiler med Leica och MediaTek

Ljud & Bild