TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apple Watch 10 med uppdaterad design

Jubileumsmodellen inte så revolutionerande som vi hoppats och det blev ingen Ultra 3

Av / 2024-09-09 - 20:22
Apple Watch 10 med uppdaterad design

Apple Watch har i princip haft samma design hela tiden, med bara gradvisa förbättringar. Men ryktena har i åratal pratat om att Apple naturligtvis passar på att komma med en helt ny design till jubileumsmodellen Apple Watch X. I kväll fick vi till sist se resultatet. Och det var ytterligare en gradvis förbättring…

Bättre betraktningsvinkel (Skärmbild: Apple)

Den stora nyheten är att de har lyckats göra skärmen 30 procent större, vilket gör att den faktiskt är aningen större än på Watch Ultra. Skärmen har också fått en mycket bättre betraktningsvinkel så att man får bättre ljusstyrka när man inte tittar på den rakt framifrån. Den ska även vara strömsnålare vilket gör det möjligt att uppdatera skärmen mycket oftare i always on-läge.

Äntligen titan

Trevligt nog ersätts stålmodellen nu med titan vilket gör den 20 procent lättare. Den kommer i färgerna titan, guld och mörkgrå. Med matchande klockarmband.

Skärmbild: Apple

Klockan har även blivit 10 procent tunnare med en tjocklek på endast 9,7 mm. Den har fått en ny metallbaksida där man har lyckats bygga in antennen. Där ansluter man som vanligt laddaren som nu tack vare större spolar kan leverera en snabbare laddning, där det räcker med 30 minuter för att ladda den till 80 procent.

Skärmbild: Apple

På insidan hittar vi S10 systemkretsen med en 4-kärnig neural engine för att köra AI-funktioner snabbare och underlätta maskininlärning. Det hjälper bland annat till med en ny brusreducering för klarare ljud.

Skärmbild: Apple

Den stora nyheten bland funktionerna är att den kan känna igen att man lider av sömnapné. En sjukdom som till 80 procent är odiagnostiserad bland befolkningen. Klockan letar efter andningsstörningar under sömnen och gör veckovisa analyser. Den har även en djupmätare och kan visa dig vattentemperaturen när du dyker.

Skärmbild: Apple

Apple Watch Ultra

Till åtminstone vår förvåning lanserades det ingen Watch Ultra 3! I stället fick vi en ny finish för Ultra 2 – svart titan. Som får ett ny svart titan milanese loop-armband. Snyggt, men vi hade velat se något mer spännande.

Watch Ultra 2 black titanium (Skärmbild: Apple)

Pris och tillgänglighet

Apple Watch 10 kostar från 5 495 kronor.
Med mobiluppkoppling från 6 695 kronor.

Apple Watch Ultra 2 i nya finishen kostar från 10 995 kronor.

Alla kan förbeställas från idag och släpps den 20 september.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gemini Live nu för alla

Xperia får AI-bildredigering

Apple sade inte det i tisdags: Laddar med upp till 45 watt

Huawei lanserar tredelad vikbar mobil

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Honor lanserar den tunnaste vikbara smartphonen hittills

Reparerbar och ombyggbar mobil

Efter uppdatering: Pixel-mobiler kan mäta om du har feber

Rulla till toppen