TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Android 15 kommer den 15 oktober

Pixel-användare står längst fram i kön för uppdateringen.

Av / 2024-09-19 - 14:04
Android 15 kommer den 15 oktober

Google har äntligen satt ett datum för utrullningen av Android 15, även känd som ”Vanilla Ice Cream”. Uppdateringen kommer att rullas ut till kompatibla Pixel-telefoner från och med den 15 oktober i år, enligt Android Headlines.

Android 15 kommer inledningsvis att rullas ut till Googles egna Pixel-telefoner från 6-serien och framåt. För ägare av Pixel 6 och 6 Pro är det värt att notera att detta kommer att vara den sista stora systemuppdateringen, även om säkerhetsuppdateringar kommer att fortsätta fram till 2026.

Utgivningen av Android 15 följer ett något annorlunda schema än vanligt. Även om Google redan offentliggjorde koden i början av september, måste Pixel-användare vänta till mitten av oktober. Tiden kommer sannolikt att spenderas på att finjustera systemet och fixa buggar för att undvika de barnsjukdomar som har plågat tidigare versioner.

Användarna kan se fram emot förbättringar som bättre systemintegration, ökad säkerhet och fler AI-funktioner.

Läs också Samsung ställer in stor uppgradering Uppskjuten på obestämd tid.

Som nämnts är Pixel-mobiler först i kön för den nya Android-versionen. Om du har en Android-smartphone från en annan tillverkare måste du ha tålamod. Beroende på märke och modell kan det dröja veckor eller månader innan uppdateringen blir tillgänglig.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Android 15 är på väg

Upplev musiken med känseln

iOS 18 är redo för nedladdning

Gemini Live nu för alla

Xperia får AI-bildredigering

Apple sade inte det i tisdags: Laddar med upp till 45 watt

Huawei lanserar tredelad vikbar mobil

Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence

Bluetooth 6 är på gång

Inga stora iPhone-överraskningar från Apple

Nya Apple Watch 10

Var är laddaren?

Rulla till toppen