TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ser skillnad på bilar, människor och djur

Ny övervakningskamera, Netatmo Presence, ger detaljerad information om omgivningen.

Av / 2016-01-05 - 14:38
Ser skillnad på bilar, människor och djur

Det blir enklare och enklare att övervaka sitt hem – både inomhus och utomhus. Men ibland är kamerorna för känsliga och ger ifrån sig varningar om misstänkt aktivitet varje gång hunden fiser i källaren eller en koltrast landar i rabatten.

Netatmo Presence påstås kunna förse användaren med mer exakt information och skickar smarta meddelanden som ”Person upptäckt”, ”Bil upptäckt” eller ”Djur upptäckt”.

Kameran använder sig av Smart Sight, en så kallad Deep Learning-teknik, och kan på så sätt analysera och se skillnad på allt som händer utanför huset. Man kan naturligtvis anpassa kamerans program så att man till exempel bara får meddelanden om kameran upptäcker människor eller bilar på uppfarten, medan små djur får vara i fred.

Foto: Netatmo
Foto: Netatmo

Presence har infrarött mörkerseende men också inbyggda strålkastare som både kan användas för att ta tydliga bilder mitt i natten och för att skrämma bort nattliga gäster genom att lysa upp vissa områden när det är mörkt.

Användaren kan definiera så kallade smarta zoner – till exempel framför ytterdörren eller bestämda fönster – som utlöser en varning om någon kommer i närheten.

Kameran filmar i Full HD och inspelningarna lagras på ett inbyggt microSD-kort, men kan också överföras till en privat FTP-server. Överföringen av information mellan kameran och användarens mobiltelefon sker krypterat.

Användaren får detaljerad information om husets omgivningar på mobilen. Foto: Netatmo
Användaren får detaljerad information om husets omgivningar på mobilen. Foto: Netatmo

Synfältet är 100 grader och kameran kan filma omgivningen uppemot 20 meter bort.

Netatmo Presence släpps under tredje kvartalet i år. Alltså inte förrän i mitten av sommaren. Något pris känner vi inte till ännu.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen