TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Samsung vill lägga beslag på TV-myset

Ljudlimporna har blivit kopiöst populära och nu för tiden finns de överallt. Samsung utökar sitt sortiment och släpper dessutom sin första ljudsockel.

Av / 2014-01-07 - 19:38
Samsung vill lägga beslag på TV-myset

HW-H750 (stora bilden överst) är en ljudlimpa som utlovar snudd på bioljud i vardagsrummet. Tillsammans med sin trådlösa subbas ska den ha ”värmen och naturligheten från analogt ljud i kombination med digital teknik”, vilket sägs ge ett ”rikt och kraftfullt” ljud. Hemligheten är att använda rörförstärkning i försteget och potent klass D-förstärkning i slutsteget.

Utseendet lär tilltala de flesta och ljudlimpan fungerar dessutom sömlöst tillsammans med Samsungs Shape-serie med trådlösa ljudprodukter för enkel multiroom-installation.

CESHW-H600-Sound-Bar_compressed

Ljudsockel
En ljudlimpa som HW-H750 är snyggast ihop med en vägghängd TV men om du har en TV som står på en bänk och inte är alltför stor så är det ljudsockeln HW-H600 du ska ha. Så länge TV:n är mindre än 55 tum står den hur stadigt och snyggt som helst ovanpå den platta högtalaren.

HW-H750 har 4.2 kanaler, och använder sig alltså av fyra högtalare för att simulera surroundljud och på undersidan sitter två baselement som tar hand om basljuden. När baselementen sitter på ett sådant sätt låter det bättre om TV:n står på en möbel av trä än på en av glas, eftersom glaset tillför en dos oönskad harmonisk förvrängning till ljudet.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen