TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nikon har planer på en ny värstingkamera

Nikon D4 är en av de bästa kamerorna vi har testat. Nu avslöjar Nikon att en efterträdare är på väg. Dags att krossa spargrisen.

Av / 2014-01-08 - 17:12
Nikon har planer på en ny värstingkamera

Eller förresten, det kan vara smart att vänta ett tag till. Ännu så länge har det inte läckt ut särskilt mycket information om D4S, som kameran förmodligen ska heta. Men räkna med ny bildsensor och processor, plus ett par andra mindre förbättringar.

Det är troligt att D4S får mycket snabbare autofokus, tack vare en helt ny AF-modul, och säkerligen också högre bildhastighet. Dagens D4 har funnits i snart två år och man kan förmoda att Nikon vill vara klara med D4S innan D4 blir för gammal.

Läs vårt test av Nikon D4 här.

Specifikationer, pris och lansering avslöjas längre fram, står det i Nikons pressmeddelande.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen