TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

McIntosh släpper trådlös musikspelare

Egentligen handlar det om tre produkter: musikspelaren MB100 Media Bridge, hörlursförstärkaren MHA100 och den integrerade stereon MXA70.

Av / 2014-01-09 - 15:32
McIntosh släpper trådlös musikspelare

Läsare med koll minns säkert att vi testat McIntoshs kompakta stereo MXA60 för tre år sedan. Nu kommer efterträdaren MXA70, som påminner en hel del om MXA60 men egentligen är en helt ny produkt. Med 50 watt per kanal som driver två anpassade tvåvägshögtalare.

Graphic4
CD-spelare eller radio finns inte, däremot en inbyggd digitalomvandlare med fyra digitalingångar för digitala signalkällor samt en seriös hörlursförstärkare.

Graphic3
Det är precis vad man får om man köper anläggningen utan högtalare: hörlursförstärkaren MHA100, som är vad förstärkardelen heter. Den har alltså samma utgångar för högtalare och funkar lika bra i vardagsrummet som på skrivbordet eller i pojkrummet.

 

Graphic2
MB100 Media Bridge är McIntoshs första trådlösa nätverksspelare. Den stöder Spotify och de flesta andra streaming-tjänster och det går att strömma musik från surfplattor och andra bärbara enheter direkt.

Spelaren har dessutom stöd för avspelning direkt från internet samt 64 GB SSD-lagring, som går att utöka med en separat 1 TB-hårddisk. MB100 styrs från en iOS/Android-app, en webbläsare eller smart-TV:ns operativsystem.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen