TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ljudlimpor och ljudsockel från Sony

Sony har släppt sin första ljudsockel, plus nya ljudlimpor. Alla ger bättre TV-ljud på ett smidigt och snyggt sätt.

Av / 2014-01-07 - 16:14
Ljudlimpor och ljudsockel från Sony

Precis som de flesta ljudlimpor fyller HT-CT770 och HT-CT370 rummet med virtuellt surroundljud och Sony utlovar dessutom en kraftfull bas.

Den senaste trenden är däremot ljudsocklar, som TV:n ställs ovanpå. HT-XT1 (stora bilden överst) är Sonys första i den kategorin.

Extra klarhet
Sony hävdar att deras 2.1-kanaliga och digitala S-Master-förstärkarteknik ska framhäva detaljer och ge ett extra klart ljud till TV-program, filmer och spel med ett potent simulerat flerkanalsljud. Signalbehandlingen görs med S-Force Pro Front Surround-tekniken som ska ge en bred ”sweet spot” så att alla som lyssnar får lika mycket glädje av vad de ser och hör.

Automatiska inställningar
En teknik som Sony kallar för ClearAudio+ gör att du slipper göra inställningar för hand för olika signalkällor – allt från filmer och livekonserter på DVD till favoritmusiken som ligger lagrad på smartmobilen. Alla nya modeller stöder naturligtvis DTS-HD och Dolby TrueHD.

Har du svårt att höra vad som sägs trycker på ”Voice”-knappen så blir dialogen skarpare! Du kan höja nivån i flera steg tills den är lika tydlig som du vill.

Sony_HT-CT770

Dela med sig av musiken
Ljudlimporna och ljudsockeln gör det enkelt att dela med sig av musiken från smartmobilen, surfplattan och andra bluetooth-enheter. Ännu enklare är det om mobilen stöder NFC – då är det bara att hålla den intill högtalaren så görs parkopplingen automatiskt.

Fjärrstyr med mobilen
Högtalarna går att fjärrstyra från smartmobilen eller surfplattan via bluetooth med hjälp av Songpal-appen. I den kan du dessutom fintrimma ClearAudio+, subbasen och andra ljudinställningar direkt från soffan.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen