TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

LG nylanserar Smart TV

Med sitt nya webOS hävdar LG att smarta TV-apparater äntligen ska kunna fungera så smidigt som det var tänkt från början.

Av / 2014-01-07 - 11:25
LG nylanserar Smart TV

CES-mässan har öppnat och LG är som vanligt snabba med att släppa nya, heta produkter för 2014.

Först ut är deras nya smart-plattform, som bygger webOS-gränssnittet. WebOS var ursprungligen tänkt som ett operativsystem för smartmobiler, men under förra året övertog LG systemet från Hewlett Packard för att i stället ha det i TV-apparater. Tanken är att TV-upplevelsen ska bli så enkel och överskådlig som möjligt.

180469-lgwebostv1

Det speciella med webOS är menysystemet, där olika funktioner och material ligger organiserade i en vågrät kortlek – eller ”cards”. Där finns allt från TV-program till blu-ray och Netflix eller YouTube lätt åtkomligt, man behöver bara bläddra till höger och vänster. Allting styrs med LG:s berömda Magic Remote-fjärrkontroll.

Det lilla vi har sett av WebOS ser mycket lovande ut. Har LG knäckt koden för användarvänlig smart-TV?

Vi återkommer med mer!

img_6980

Mer 4K-material
Innehåll är också ett viktigt ledord i LG:s nya smart-TV-plattform. På dagens presentation deltog Netflix-chefen Reed Hastings som avslöjade att LG blir en samarbetspartner i deras 4K-satsning. Säsong 2 av TV-serien ”House of Cards” släpps som bekant i 4K-upplösning längre fram i år.

LG lanserar en rad enorma 4K-skärmar på CES-mässan, som alla stöder den nya och mer effektiva HEVC-kodeken.

På de nya skärmarna i UB9800-serien – som finns i 65, 79, 84 och hela 98 tum – går det att avnjuta Francis Underhill och hans politiska ränker i knivskarp 4K-upplösning.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen