Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Allt om High-End 2009 i München

Här har vi samlat allt om årets High-End-mässa i München, med länkar till alla reportage och bildgallerier. Missa inte det här!

Av / 2009-05-27 - 08:44
Allt om High-End 2009 i München

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
München har på kort tid tagit steget upp till att bli Europas High End-huvudstad. Tyska High-End Society har arrangerat mässan många gånger och den har blivit större och större för varje år. Mässan äger rum på M.O.C utanför Münchens norra ring och huserar nästan alla europeiska High End-märken, samt naturligtvis många amerikanska och asiatiska.

Som alltid på sådana här mässor är demonstrationerna av varierande kvalitet. Från årets mässa kommer jag personligen att komma ihåg Audiovectors SR6, Naims Ovator B600, Revel-högtalarnas oansträngda klang (Ultima Salon 2) med Mark Levinson-elektronik, Ken Ishiwatas glödande pärlor och framför allt Magico M5, en av mässans mest intressanta högtalare.

Burmester övertygade som vanligt med en demo som gjorde att man helst bara ville sitta kvar och lyssna och strunta i resten av mässan.

Men det fanns flera montrar som var besvikelser. Avantgarde Acoustics mest påkostade hornhögtalare fungerade inte över huvud taget, jag besökte demorummet flera gånger och de funkade helt enkelt inte. Detsamma kan sägas om MBL, som har de mest spektakulära högtalarna av alla, men med tanke på priset borde man kunna förvänta sig ännu mer.

Då var det bättre på annat håll. Denons nya universalspelare hade visserligen humörsvängningar, den behövde startas om två gånger under demon, men den övertygade stort med en fantastisk bildkvalitet – tillsammans med en Sim2-projektor – och ljudet var synnerligen välljudande från B&W:s 800-serie (med dubbla subbasar). Allt gav verkligen mersmak.

Annons

Det ska för övrigt bli intressant att se vilken spelare som är bäst av Denon A1UD och Marantz UD9004, eftersom de bygger på samma teknik.

Bland andra intressanta nyheter fanns Electrocompaniets första Blu-ray-spelare och deras första radio, med FM/AM/DAB och trådlös nätradio. Samt KEF:s spektakulära högtalare Concept Blade, Lansche Audios plasmahögtalare, YBA:s musikserver, Avielo Helio-projektorn från Projectiondesign och Nordosts Quantum-strömrenare.

Och vi får inte glömma bort T+A:s 32-bitars D/A-omvandlare med stöd för trådlöst ljud, Ayres lilla USB-omvandlare, NAD:s M2-digitalförstärkare på 250 watt eller Thorens skivspelare TD309 Tri-Balance – givetvis i knallrött utförande.

Det behöver kanske inte påpekas, men mycket av detta kommer att testas och hamna i Bild & Ljud Hemma under hösten och vintern, så det finns all anledning att hänga med i kommande nummer om man har ett visst intresse för High End!

Men nu får det vara nog med kallprat, här är länkar till alla nyheter och bildgallerier från High-End 2009:
High-End i München
Årets mässa är lika stor som förra året, men bjuder naturligtvis på färskare produkter. Här kan du titta på Audiovectors nya högtalare, Naims nya Ovator samt Magico M5 – och givetvis lite bara ben. Manliga sådana, vi befinner ju oss i Bayern.

Burmester släpper elektronik och högtalare
Det fanns gott om godbitar på High-End 2009. Burmester har till exempel byggt både en lillebror och en storebror till golvmodellen B25. Här kan du också läsa om Audio Aeros 32-bitars CD-spelare och Thorens nya skivspelare.

Exklusiva BD-spelare och unik plasmahögtalare!
På ett hotell i bredvid mässan visade norska Electrocompaniet prototyper på nya produkter, inklusive en Blu-ray-spelare. Läs också om spelare från Copland, Marantz och Denon – och om en plasmahögtalare.

Marantz jubileumsanläggning är inte det enda spännande
Ishiwata debuterar Pearl och Yves Bernard André överraskar med en mikroanläggning och en server. Och så demonstreras ett par unika högtalare.

Vass revolution från KEF och digital förstärkare från NAD
High-End 2009 var mer spännande i år än på länge. KEF visade till exempel Concept Blade, en högtalare vi inte sett maken till, NAD lanserade en digital förstärkare, T+A släppte en helt ny serie och Goldmund skröt med världens dyraste Blu-ray-spelare.
Stort bildgalleri från High-End 2009
Här är den första av två delar med bilder från München-mässan

Stort bildgalleri från High-End 2009, del II
Andra delen av vårt stora bildgalleri från High-end 2009 i München:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

På insidan av Elkjøp Campus

Snart drar det i gång i Las Vegas

Håll koll på din hälsa

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Ljud & Bild