TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Trådlösa DJ-hörlurar: OneOdio Studio Max 1

Möt de första trådlösa DJ-hörlurarna vi känner till. Kan OneOdio Studio Max 1 erbjuda det som DJ:s behöver, men som kanske inte tillåts?

Av / 2024-09-03 - 11:16
Trådlösa DJ-hörlurar: OneOdio Studio Max 1

Under IFA-mässan kommer OneOdio att presentera sina bästa trådlösa DJ-hörlurar hittills, de trådlösa Studio Max 1. Efter två års utveckling utlovas ultralåg latens och kvalitet som är värdig både professionella DJ:s och ljudentusiaster.

Ultralåg latens och Hi-Res-ljud

OneOdio hävdar att deras Ultra-Low Latency 2.0-teknologi över LC3+ ljudkodek uppnår en imponerande ljudfördröjning på 20 ms. Detta är nödvändigt för DJ:s som är beroende av ljud i realtid. De har dubbel Hi-Res audio-certifiering, vilket innebär att de går tillräckligt högt upp i frekvens för att stödja högupplöst ljud via kabeln, men också via Bluetooth. Detta beror på att hörlurarna stöder LDAC-kodeken, som på papperet stöder upp till 24-bitars/96 kHz upplösning. I praktiken sker detta med en förlust i ljudkvalitet, och inte så kallat bit-perfekt. Att kalla LDAC för högupplöst är därför kontroversiellt, men marknadsförarna ser det uppenbarligen inte på det sättet.

Läs också Heta proppar premiumklassen Premiumklassen är för dig som vill ha det allra bästa ljudet från dina öronproppar. Här synar vi nio trådlösa par i sömmarna.

Extrem batteritid

Batteritiden är kanske den längsta vi har hört talas om: 120 timmar är vad hörlurarna påstås klara, vilket innebär att de kommer att klara även det mest utdragna maraton-DJ-setet.

Om du ändå vill vara på den säkra sidan kan du koppla in den medföljande kabeln och köra hörlurarna passivt.

Hur är det med maximalt ljudtryck?

En sak som vi undrar över, och som inte nämns i pressmeddelandet, är den maximala ljudtrycksnivån. Som en DJ-fokuserad produkt kan detta snabbt bli ett problem om OneOdio Studio Max 1 uppfyller EU-kraven på en maximal ljudtrycksnivå på 85 dBA för konsumenthörlurar.

DJ:s behöver ofta högre volymer för att kunna konkurrera med klubbars dunkande ljudsystem och skrikande publik. Utan aktiv brusreducering (som ändå skulle vara värdelös på en högljudd klubb) måste DJ:s kunna pressa sina hörlurar över gränsen för vad som anses vara en säker lyssningsnivå. Om man inte kan göra det med Studio Max 1 i trådlöst läge blir hela konceptet med trådlösa DJ-hörlurar omedelbart irrelevant. Det går visserligen alltid att koppla in kabeln, men poängen här måste vara att man äntligen har en DJ-produkt som kan användas trådlöst. Det är precis det vi är spända på att se hur OneOdio har löst.

OneOdio Studio Max 1: Pris och tillgänglighet

Vi vet ännu inte priset på Studio Max 1, men OneOdio har aldrig producerat särskilt dyra produkter, så vi skulle bli förvånade om man måste slå sönder många spargrisar för att ha råd med dessa. Om de hamnar över 200 Euro skulle vi bli förvånade. Produkten kommer att presenteras på IFA-mässan i Berlin den 6 september.

Läs pressmeddelandet här.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

AirPods får ANC - och AirPods Pro blir en hörapparat

Beyerdynamic utmanar Sony och Bose

Utlovar episkt högupplöst ljud

Öppna hörlurar och andra modeller från Belkin

Dessa hörlurar är inte som några andra

DJ-hörlurar utan sladd

Valnöt och trä: Billiga hörlurar från FiiO

De mest avancerade öronpropparna

Bowers & Wilkins vill vara i din ficka

Googles nya öronproppar är smartare och tystare

Rulla till toppen