TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Guide

Stativ till hörlurar: Så håller du dina hörlurar fräscha och snygga

Släng inte bara ner dina dyrbara hörlurar i en låda – häng dem på ett praktiskt stativ.

Av / 2024-10-01 - 09:24
Stativ till hörlurar: Så håller du dina hörlurar fräscha och snygga

Alla gillar väl sina fina hörlurar. Vill du ge dem ett långt liv är det ingen bra idé att låta dem ligga framme på golvet eller skrivbordet helt oskyddade. Damm, smuts och yttre påverkan kan lätt orsaka onödigt slitage. Helst ska hörlurarna förvaras i originalfodralet, men det kan vara krånglig att behöva lägga undan dem hela tiden! Då kan ett stativ för hörlurarna vara ett smidigt alternativ. Hörlurarna finns nära till hands, samtidigt som det ser proffsigare och snyggare ut.

Det finns ganska många tillverkare som har ställ för hörlurar och som vanligt finns det många olika prisklasser och utföranden.

Sonos x Polspotten

Bland de mer exklusiva hittar vi den här ”handformade” keramiska skapelsen som är gjord av Polspotten i samarbete med Sonos. Stället är specialdesignat för Sonos Ace, men passar nog utmärkt till andra hörlurar också. Priset är 180 euro, eller runt 2 000 kronor.

Sanus for Sonos

Annonce

Ett annat alternativ som är gjort speciellt för Sonos Ace är det här eleganta stativet från Sanus. Det finns i svart och vit och har även en fästanordning för USB-C-laddkabeln. Pris 680 kr.

Dynavox KH-500

Dynavox har den här böjda trävarianten, KH-500 Headphone Stand – som är väldigt populärt i audiofilkretsar. Säljs i många hifi-butiker och kostar 500 kronor.

 

Focal Headphone Stand

Focal är kända för sina exklusiva hörlurar, så det skulle väl bara fattas att de inte också hade ett ställ av den audiofila sorten. Focal Headphone Stand har en båge av borstat stål med en lasergraverad Focal-logotyp. Priset? Knappt 3 500 kr!

 

IKEA LÅNESPELARE och MÖJLIGHET

Om du letar efter ett prisvärt hörlursställ har IKEA ett alternativ där du kan hänga både hörlurar och sladdar. Lånespelare kostar 199 kr. Ännu billigare är Möjlighet som bara kostar 29 kr och som även har plats för en surfplatta.

Temu

Kinesiska Temu har naturligtvis ett urval av ställ i sin webbutik. Inklusive denna variant i valnötsträ och aluminium för 250 kr.

Terminator Endoskeleton Headphone stand

Om du är en filmentusiast eller en heavy metal-headbanger finns det väl knappast något tuffare än en Terminator T-800-skalle att hänga lurarna på. Det ryktas att detta är Geir Gråbein Nordbys (L&B-redaktionens erfarna head-fi-testare) personliga favorit!

Detta är bara en bråkdel av utbudet – det finns en uppsjö av hörlurar och headset som sticker ut. Kanske har du någon du skulle vilja rekommendera?

Om du undrar hur du håller dina hörlurar rena och snygga så har vi en liten guide för det också:

Läs också Så här rengör du dina hörlurar Har du fått smutsfläckar på dina hörlurar? Oroa dig inte, följ bara dessa steg.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sony utökar sortimentet av LinkBuds: Öronproppar för ett hektiskt liv

Här kan du hänga dina hörlurar

Den här ger bättre Bluetooth-ljud från din iPhone

Här är Marshalls nya hörlursflaggskepp

Retro men supermodern DAC från FiiO

Här är Genelecs första hörlurar

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

AirPods får ANC - och AirPods Pro blir en hörapparat

Beyerdynamic utmanar Sony och Bose

Utlovar episkt högupplöst ljud

Öppna hörlurar och andra modeller från Belkin

Rulla till toppen