TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sony MDR-M1: Proffslurar till bra pris

Sony hävdar förstklassig byggkvalitet med de slutna proffshörlurarna MDR-M1.

Av / 2024-09-11 - 09:50
Sony MDR-M1: Proffslurar till bra pris

Sony MDR-M1 bygger vidare på framgångarna med de öppna hörlurarna MDR-MV1, som gjorde mycket bra ifrån sig i ett grupptest tidigare i sommar. Nu är den slutna versionen på plats och MDR-M1 kommer att erbjuda samma neutrala och detaljerade ljudkaraktär, men i en sluten lösning som passar bättre för musiker i studion och lyssnande i bullriga miljöer. Öppna hörlurar är mer för teknikern i kontrollrummet, där det inte finns några mikrofoner som kan plocka upp ljud från hörlurarna.

SONY MDR-M1 closes headphones lukkede hodetelefoner
Sony MDR-M1. Foto: Sony

Hörlurarna har utvecklats i nära samarbete med professionella ljudtekniker för att säkerställa att ljudkvaliteten håller en standard som är tillräckligt bra för studioanvändning. De har ett specialutvecklat 40 mm element som ska ge ett imponerande frekvensomfång från 5 Hz till 80 kHz. Den akustiska designen ska också garantera en exakt basåtergivning och minimerad distorsion.

Studioutrustning förmedlar musik

Enligt vår erfarenhet har ljudutrustning som fungerar för studiotekniker kvaliteter som också är mycket lämpliga för hi-fi-användning. Oavsett om du skapar eller konsumerar musik handlar det om att komma så nära kärnan som möjligt, utan distorsion och maskering i ljudbilden. Det är ett annorlunda sätt att lyssna, och studiohörlurar behöver ofta en extern förstärkare för att få fram dynamiken och energin i musiken. Men det är ofta värt det.

Foto: Sony

Komfort

Sony har också utformat MDR-M1 för att vara komfortabla. Med tjocka, lufttäta öronkuddar och en lättviktskonstruktion som ska ge en bra passform under långa lyssningssessioner. Två utbytbara kablar medföljer: en lång för stationär användning och en kortare för bärbar användning.

Läs också Proffslurar från Sony – en osminkad sanning Proffsen vill inte ha hörlurar som ”kryddar” ljudet, de kan bara jobba när det är så ärligt som möjligt. MDR-MV1 levererar, och har också något att erbjuda vanliga musikälskare.

Vi har redan fått ett testexemplar av MDR-M1 här på redaktionen, och vi kan inte vänta med att se hur de står sig mot sitt öppna syskon, MDR-MV1. Om de lyckas leverera liknande ljudkvalitet i en sluten design, då får man verkligen valuta för pengarna.

SONY MDR-M1 closes headphones lukkede hodetelefoner
Huvudbandet har markörer så att du alltid kan se hur det är justerat. Foto: Sony

Sony MDR-M1: Pris och tillgänglighet

MDR-M1 kommer att finnas tillgängliga i butik i september, med ett rekommenderat pris på mycket rimliga 2 899 kronor.

Mer info: sony.se

SONY MDR-M1 lifestyle SONY MDR-M1 lifestyle 8 SONY MDR-M1 lifestyle 7 SONY MDR-M1 lifestyle 6 SONY MDR-M1 lifestyle 3 SONY MDR-M1 lifestyle 2 SONY_0510 SONY_0510 SONY_0510 SONY_0510
<
>
Foto: Sony

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

AirPods får ANC - och AirPods Pro blir en hörapparat

Beyerdynamic utmanar Sony och Bose

Utlovar episkt högupplöst ljud

Öppna hörlurar och andra modeller från Belkin

Dessa hörlurar är inte som några andra

DJ-hörlurar utan sladd

Valnöt och trä: Billiga hörlurar från FiiO

De mest avancerade öronpropparna

Bowers & Wilkins vill vara i din ficka

Googles nya öronproppar är smartare och tystare

Rulla till toppen