TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sony LinkBuds Fit, LinkBuds Open och LinkBuds Speaker

Sonys nya öronproppar utlovar en perfekt passform och är utformade för dem med en aktiv livsstil.

Av / 2024-10-01 - 18:01
Sony LinkBuds Fit, LinkBuds Open och LinkBuds Speaker

Sony meddelade idag att man utökar sitt populära LinkBuds-sortiment med flera nya produkter. Dessa inkluderar de trådlösa öronpropparna LinkBuds Fit och LinkBuds Open samt den bärbara högtalaren LinkBuds Speaker. Produkterna sägs vara speciellt utformade för personer med en aktiv livsstil.

LinkBuds-serien lanserades 2022 och stack ut från mängden med en speciell ringdesign på öronpropparna. Dessa modeller är designade med ett särskilt fokus på långvarig bärkomfort, men också på att kunna höra din omgivning när det behövs, så att du kan vara både ”online och offline” utan att behöva ta av dig öronpropparna.

Öppna öronproppar

De nya modellerna behåller konceptet från de ursprungliga LinkBuds, med en speciell ringdesign som gör det lättare att höra omgivande ljud.

När du använder trådlösa, brusreducerande öronproppar på väg till jobbet eller skolan har du förmodligen upplevt att de blir lösa eller obekväma med tiden. Naturligtvis blir du mindre medveten om ljud från omvärlden och det kan vara svårt att hålla en konversation. Ibland är det precis vad man vill ha, men samtidigt kan det vara besvärligt att behöva ta i och ur öronpropparna varje gång. Så det är vad LinkBuds-serien är utformad för att hjälpa till med.

Läs också Här är öronpropparna som aldrig blir svettiga Sony introducerar ett helt nytt koncept med de öppna öronpropparna LinkBuds.

LinkBuds Fit: lovar bästa möjliga passform

Sony LinkBuds Fit (Foto: Sony)

LinkBuds Fit är utformad för att ge ”oöverträffad komfort” och levereras med nyutvecklade passformsstöd (Fitting Supporters) för att hålla dem extra stadigt på plats i öronen. Det medföljer också toppar för öronpropparna i olika storlekar. LinkBuds Fit har både brusreducering och omgivningsljud (Ambient Sound Mode). Ljudkvaliteten sägs också vara väl omhändertagen, enligt uppgift med extra tydligt ljud i konversationer. Både elementet (Dynamic Driver X) och ljudprocessorn (Integrated Processor V2) är hämtade från toppmodellen WF-1000XM5.

Annonce

LinkBuds Open: håller dig uppkopplad och tillgänglig

LinkBuds Open är designade med öppen ring som håller dig ansluten till din omgivning. De har så kallade Fitting Supporters som ska göra dem bekväma att bära i öronen hela dagen. (Foto: Sony)

LinkBuds Open har en design med öppen ring som gör att du som lyssnar kan vara ännu mer närvarande i din omgivning – när du behöver det. De använder en specialdesignad 11 mm ”munkformad” drivenhet som är öppen i mitten. Enligt Sony bidrar detta till att bibehålla ”ljudtransparensen” så att du kan höra världen omkring dig.

Så du ska kunna höra när någon säger ditt namn medan du är i en konversation, och fortfarande kunna hålla kontakten med dina vänner medan du lyssnar på musik. Vi är spända på att se hur väl det här kommer att fungera i praktiken.

LinkBuds Open har också Adaptive Volume Control, en smart funktion som automatiskt optimerar volymen baserat på din omgivning. Det innebär att volymen automatiskt sänks på lugna platser och höjs på bullriga platser.

Båda modellerna finns i en rad olika färger för att passa alla stilar. Sony fortsätter också sitt samarbete med artisten Olivia Rodrigo när det gäller LinkBuds-serien, så LinkBuds Fit och LinkBuds Open kommer också att finnas tillgängliga i Olivias signaturfärg lila.

Läs också Olivia Rodrigo-version av Sonys briljanta öronproppar En Olivia Rodrigo-version av Sony LinkBuds S finns nu tillgänglig. I en sorts rosa och lila marmorfinish, med en egen ljudsignatur.

LinkBuds Speaker

(Foto: Sony)

LinkBuds Speaker är ett nytt tillskott till familjen, speciellt utformad för att komplettera öronpropparna vid behov. Den sägs vara särskilt utformad för att ge bästa möjliga samtalskvalitet – enligt uppgift den bästa av alla trådlösa högtalare från Sony hittills. Högtalaren utlovar lång batteritid (upp till 25 timmar) och har en praktisk bärrem. Den är IPX4-certifierad så att den kan användas i närheten av vatten. Finns i ljusgrått och svart.

Sony introducerar en funktion som heter Auto Switch, som gör att du snabbt och smidigt kan växla ljuduppspelning mellan öronpropparna och högtalaren. Den här funktionen introduceras i samband med den förnyade Sound Connect-appen från Sony. Nya funktioner som Quick Access och Auto Play kan också styras via appen. Dessa kommer också att vara kompatibla med LinkBuds Fit, LinkBuds Open, LinkBuds S, WF-1000XM5 och WH-1000XM5.

Pris och tillgänglighet

  • LinkBuds Fit kommer att finnas tillgängliga från oktober med ett rekommenderat pris på 2 500 kronor.
  • LinkBuds Open ska också vara tillgängliga från oktober med ett rekommenderat pris på 2 500 kronor.
  • LinkBuds Speaker kommer även den att finnas tillgänglig från oktober med ett rekommenderat pris på 2 300 kronor.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sony utökar sortimentet av LinkBuds: Öronproppar för ett hektiskt liv

Här kan du hänga dina hörlurar

Den här ger bättre Bluetooth-ljud från din iPhone

Här är Marshalls nya hörlursflaggskepp

Retro men supermodern DAC från FiiO

Här är Genelecs första hörlurar

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

AirPods får ANC - och AirPods Pro blir en hörapparat

Beyerdynamic utmanar Sony och Bose

Utlovar episkt högupplöst ljud

Öppna hörlurar och andra modeller från Belkin

Rulla till toppen