TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Monitor III A.N.C.: Genomtänkta hörlurar från Marshall

Vi har varit på exklusiv lansering av Marshalls mest avancerade hörlurar hittills, Monitor III A.N.C.

Av / 2024-09-24 - 16:01
Monitor III A.N.C.: Genomtänkta hörlurar från Marshall

Marshall har inte bara uppgraderat sin flaggskeppshörlur – de har designat om den från grunden. Tre intensiva år har gått åt till att utveckla Monitor III A.N.C. och utmana konventionella lösningar för att skapa något genuint innovativt.

marshall_monitor-III-A.N.C._black_product_base_02_flat
Foto: Marshall

Extrem batteritid

En av de mest imponerande innovationerna är batteritiden. Monitor III A.N.C. har en batteritid på hela 70 timmar med aktiv brusreducering påslagen och smått otroliga 100 timmar utan. För att uppnå detta har Marshall-teamet använt sig av en unik lösning med två separata batterier – ett i varje öronsnäcka.

– Vi visste redan från början att vi ville ha mer batterikapacitet, men utan att ändra den yttre designen, förklarar Kenny Wong, designchef på Marshalls hörlursavdelning. – Lösningen blev två mindre, kupolformade batterier som passar perfekt in i kåpornas runda form.

Läs också Marshalls reselurar Marshalls bästa trådlösa lurar har upprustats för långflygningen

Det innovativa tillvägagångssättet har inte bara gett bättre batteritid, utan också förbättrat hörlurarnas viktbalans. – Med två batterier och två kretskort kunde vi hålla de två sidorna mer symmetriska, vilket är superviktigt för den akustiska prestandan, förklarar Kenny.

marshall_monitor-III-ANC_launch
Lanseringen av Marshall Monitor III A.N.C. på Marshalls huvudkontor utanför London. Foto: Geir Gråbein Nordby

Rumsligt ljud

En anpassningsbar M-knapp ger snabb åtkomst till EQ-inställningar, Spotify och röstassistent, vilket ska öka användarvänligheten. Dessutom finns det nu två nya ljudfunktioner: Soundstage och Adaptive Loudness.

Annonce

Soundstage är Marshalls svar på spatialt ljud och är utformat för att fungera med vanliga stereosignaler.

Läs också Mäktigt ljud från liten högtalare Marshall-högtalaren försvarar prislappen med övertygande bas och tillräckligt ljudtryck.

– Vi ville skapa något som förbättrar lyssningsupplevelsen utan att vara låst till specifika streamingtjänster eller enheter, förklarar ljud- och akustikingenjören Nicholas Pignier. – I appen kan användaren aktivera, avaktivera och justera mängden av Soundstage-funktionen.

Adaptive Loudness, å andra sidan, justerar ljudbilden baserat på lyssningsvolym och bakgrundsljud.

– Hörlurarna mäter kontinuerligt bakgrundsljudet och justerar ljudet därefter, säger Nicholas. – Så när du till exempel sitter på tunnelbanan får du mer kraft i bas- och mellanregistret för att kompensera för bullret runt omkring dig.

marshall_monitor-III-ANC_black_billie_lifestyle_08-art-treatment_A_ billy joe armstrong
Billie Joe Armstrong från Green Day är Marshalls ambassadör för Monitor III A.N.C. Foto: Marshall

Aktiv brusreducering

Marshall har också lagt ner mycket arbete på att förbättra den aktiva brusreduceringen (ANC). Nicholas förklarar att de har designat om akustiken i kåporna från grunden med ANC i åtanke.

– Vi har nu mycket bättre reduktion av högfrekvent ljud än den tidigare generationen, och vi dämpar ljud över ett bredare frekvensband, förklarar han.

Läs också På fabriksbesök hos Marshall Vi har besökt fabriken för ikoniska Marshall utanför London. Där tillverkar man fortfarande sina gitarrförstärkare för hand, och investerar dessutom i framtidens musikproduktion.

Komfort

Komforten har också varit ett fokusområde. Kenny avslöjar att teamet tillbringade otaliga timmar med att finslipa öronkuddarna.

– Vi kom fram till en lösning med dubbelt skum, med 40 procent superlätt skum som kollapsar nästan omedelbart mot huden, förklarar han. – Detta ger en bättre tätning runt örat, särskilt runt glasögon och örhängen.

Foto: Marshall

Hållbarhet

Med Monitor III A.N.C. säger sig Marshall också ha tänkt på hållbarheten genom att göra produkten lätt att reparera och återvinna.

– Vi har gått från 93 lödpunkter i det sista produktionssteget på den tidigare modellen till bara fem på den här, säger han stolt. – Och vi har minskat antalet kretskort från elva till bara två.

Auracast

Monitor III A.N.C. är också framtidssäkrad med stöd för Bluetooth LE Audio och Auracast. Även om få uppspelningsenheter stöder detta ännu, lovar det bättre ljudkvalitet och nya möjligheter att dela musik i framtiden.

marshall_monitor-III-ANC_black_product_hand_black
Foto: Marshall

Marshall Monitor III A.N.C. – Pris och tillgänglighet

Med en prislapp på 3 999 kronor ligger hörlurarna i mitten av premiumsegmentet. Men med tanke på hur väl genomtänkt hela designen är verkar det vara en värdig utmanare till Sony, Bose, JBL och andra etablerade aktörer.

Monitor III A.N.C. är tillgängliga nu. Vi har redan fått ett par för test och är ivriga att lära känna dem bättre.

Mer info: marshall.com

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sony utökar sortimentet av LinkBuds: Öronproppar för ett hektiskt liv

Här kan du hänga dina hörlurar

Den här ger bättre Bluetooth-ljud från din iPhone

Här är Marshalls nya hörlursflaggskepp

Retro men supermodern DAC från FiiO

Här är Genelecs första hörlurar

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

AirPods får ANC - och AirPods Pro blir en hörapparat

Beyerdynamic utmanar Sony och Bose

Utlovar episkt högupplöst ljud

Öppna hörlurar och andra modeller från Belkin

Rulla till toppen