TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

JLab Epic Lab Edition öronproppar

Använder två element och har aktiv brusreducering.

Av / 2024-09-08 - 20:03
JLab Epic Lab Edition öronproppar

Det amerikanska företaget JLab har på rekordtid blivit en av de största leverantörerna av öronproppar. Med små, billiga lurar med bra batteritid har man slagit igenom på en marknad där det inte råder någon brist på leverantörer.

Fokus har legat på användbara funktioner och bra ljud för pengarna, och fram till nu har JLab inte utmanat de övre skikten på marknaden för trådlösa öronproppar. Det gör man nu med Epic Lab Edition, som siktar på att ta sig in i premiumklassen där vi hittar välkända aktörer som Sony, Technics, Bose och Bowers & Wilkins.

Foto: LasseSvendsen

Som alla trådlösa hörlurar har Epic Lab Edition stöd för Bluetooth, men det här är versionen med LC3-kodek, som kan ge något bättre ljud över Bluetooth jämfört med SBC, som är vanligast i trådlösa öronproppar.

Här finns adaptiv brusreducering med tre inställningsalternativ, Bluetooth multipoint för samtidig anslutning till flera enheter och totalt upp till 56 timmars batteritid. Enbart öronpropparna kan spela i upp till 13 timmar.

Men det som är mest intressant är den interna konstruktionen med två element. Ett 10 mm dynamiskt element som tar hand om basen, och en balanserad armatur som tar hand om resten. Resultatet, enligt JLab, är en nästan perfekt Knowles-kurva med stort omfång i båda ändar.

Foto: Lasse Svendsen

Med Knowles-kurvan som mål sträcker sig frekvenserna längre upp i toppen, vilket innebär att öronpropparna bättre kan utnyttja högupplösta ljudfiler, som kan strömmas från till exempel Tidal, via en USB-C-dongel. Den stöder 2,4 GHz och har inga bandbreddsbegränsningar, vilket Bluetooth har.

Det finns en app här också, med eq och flera inställningsalternativ, och spatialt ljud stöds också. Laddning kan ske med kabel eller trådlöst och de är stänksäkra.

Det är bara en fråga om veckor innan JLab Epic Lab Edition finns i butik, med ett pris på 2 499 kronor.

Foto: Lasse Svendsen

JLab använder samma hybridteknik med två element i Epic Sport ANC 3 med bygel, som är mer inriktad på träning, men inte lika tekniskt avancerad i övrigt. De utlovar fortfarande ”episkt ljud” till halva priset.

De kommer också att finnas tillgängliga i butikerna om några veckor.

Foto: Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

AirPods får ANC - och AirPods Pro blir en hörapparat

Beyerdynamic utmanar Sony och Bose

Utlovar episkt högupplöst ljud

Öppna hörlurar och andra modeller från Belkin

Dessa hörlurar är inte som några andra

DJ-hörlurar utan sladd

Valnöt och trä: Billiga hörlurar från FiiO

De mest avancerade öronpropparna

Bowers & Wilkins vill vara i din ficka

Googles nya öronproppar är smartare och tystare

Rulla till toppen