TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Gemini flyttar in i dina öron med Pixel Buds Pro 2

Google Pixel Buds Pro 2 får dubbelt så bra brusreducering – och för in Gemini-assistenten i dina öron.

Av / 2024-08-13 - 19:01
Gemini flyttar in i dina öron med Pixel Buds Pro 2

Google Pixel Buds Pro 2 har betydande uppgraderingar jämfört med föregångaren, där den största innovationen är ett kraftfullt AI-chip som kallas Tensor A1.

För första gången har Google utvecklat en dedikerad processor för ljud. Detta ger en avancerad brusreducering som kan anpassa sig till omgivningen upp till 3 miljoner gånger per sekund. Google kallar den nya aktiva brusreduceringen för Silent Seal 2.0, som sägs vara dubbelt så kraftfull som hos föregångaren.

Google Pixel Buds Pro 2
Foto: Google

Bättre röststyrning med Gemini

En annan stor nyhet är integrationen av Googles assistent Gemini. För första gången förs Gemini utanför telefonen, vilket gör det möjligt för användare att ha naturliga konversationer med assistenten direkt genom öronpropparna. Helt handsfree och med en låst telefonskärm. Gemini är utformad för att förbättra upplevelsen av att prata med en riktig, levande assistent som bättre förstår vad du menar i ett sammanhang – så att du inte behöver memorera exakt vokabulär.

Läs också Googla mig i örat Den minsta medlemmen i Pixel-familjen sitter rätt i örat.

Bekvämare

Google har dessutom lagt stor vikt vid komfort och passform. Baserat på analys av 45 miljoner datapunkter från verkliga öronskanningar har de utvecklat en speciell vrid- och justeringsstabilisator för att förbättra komfort och passform. Pixel Buds Pro 2 är både 27 procent mindre och 24 procent lättare än sin föregångare.

Pixel Buds Pro 2 Wintergreen_3 kopi
Vintergrön. Foto: Google

Bättre ljud

Vi får också bättre ljud, med nya 11 mm element för kraftfullare bas och en ny intern design, inklusive en separat högfrekvenskammare för tydligare diskant. Exakt hur en sådan högfrekvenskammare fungerar utan ett separat diskantelement vet vi inte. Men ljudet ska i alla fall vara bättre. Tensor A1-chipet tillåter också flera banor, så att musik och buller behandlas helt oberoende av varandra. Detta innebär att aktivering av brusreduceringen inte ska försämra ljudupplevelsen av musiken.

Annat

Andra funktioner inkluderar röstigenkänning, som reagerar på användarens röst och automatiskt pausar musiken och aktiverar omgivande ljud när man börjar prata, samt en förbättrad ”Hitta min enhet”-funktion för att lokalisera förlorade öronproppar.

Batteritiden är respektabel: 8 timmars lyssning med ANC aktiverat, eller 30 timmar totalt med laddningsfodralet. En snabbladdning på 15 minuter ger upp till 3 timmars extra lyssningstid.

Pixel Buds Pro 2 Wintergreen_2
Vintergrön. Foto: Google

Pixel Buds Pro 2 – pris och tillgänglighet

Pixel Buds Pro 2 finns i färgerna porslinsvit, hasselnöt, vintergrön och persikorosa. De kommer att kosta 2 990 kronor, kan förbeställas från den 13 augusti och kommer att finnas tillgängliga i butik från den 26 september.

Mer info: store.google.com

Porslinsvit. Foto: Google

 

Läs också:

Google Pixel 9 Pro Fold i Sverige

Flaggskeppsmodellen Google Pixel 9 Pro Fold kommer till Sverige och kommer att finnas tillgänglig från september.

Läs mer

Google Pixel Watch 3 kommer i två storlekar – och är här nu

Googles smartklocka, Pixel Watch, har saknat en större version. Den nya modellen finns i 41 mm och 45 mm diameter.

Läs mer

Vanliga Google Pixel 9 släpps i tre modeller

Nu får vi även se en efterlängtad mindre storlek på Pro-modellen. Samt en överraskning!

Läs mer
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

AirPods får ANC - och AirPods Pro blir en hörapparat

Beyerdynamic utmanar Sony och Bose

Utlovar episkt högupplöst ljud

Öppna hörlurar och andra modeller från Belkin

Dessa hörlurar är inte som några andra

DJ-hörlurar utan sladd

Valnöt och trä: Billiga hörlurar från FiiO

De mest avancerade öronpropparna

Bowers & Wilkins vill vara i din ficka

Googles nya öronproppar är smartare och tystare

Rulla till toppen