TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

FiiO FH19 är häftiga high-end öronproppar

Flaggskeppsöronpropparna FiiO FH19 är fullpackade med avancerad ljudteknologi.

Av / 2024-07-31 - 08:01
FiiO FH19 är häftiga high-end öronproppar

I dessa trådlösa tider är det lätt att glömma bort öronproppar med sladd. Men sanningen är att de fortfarande ger det allra bästa ljudet. Och när det gäller FiiO FH19 vänder de sig till de som är ute efter det allra bästa.

Med en prislapp på 649 euro riktar sig FiiO FH19 till riktigt kräsna ljudentusiaster som vill ha ljud i studioklass direkt i fickan. Scenmusiker kommer förmodligen också att ha glädje av dessa.

Fiio FH19 5
Seriös konstruktion. Foto: FiiO

Åtta element i varje

FH19 utmärker sig med en avancerad hybridlösning som kombinerar två dynamiska baselement med sex balanserade armaturer – tre mellanregister och tre diskanter. Det är totalt åtta högtalarelement – i varje öronsnäcka!

Det kanske mest intressanta är de specialutvecklade 13,7 mm push-pull baselementen, som skapats i samarbete med Onkyos elementfabrik (Tokyo Onkyo Co). Dessa utlovar en djupare, snabbare och mer sammanhängande bas än andra lösningar.

Läs också Dina hörlurar förtjänar den här FiiO K9 Pro ESS driver snudd på alla hörlur och har dessutom alla digitala och analoga ingångar du behöver. Bluetooth också!

Till mellanregistret och diskanten har FiiO valt specialanpassade armaturer från Knowles, som är kända för sin snabbhet och detaljrikedom. Allt detta är förpackat i en halvöppen konstruktion, och vi utlovas ett naturligt ljud och stor stereobredd.

En halvöppen passform kan aldrig dämpa lika mycket som en sluten, men vår erfarenhet av halvöppen design är att man får en mer naturlig dämpning, snarare än att nästan allt högfrekvent ljud dämpas, medan de låga frekvenserna dränks och skapar en obehaglig ”undervattenskänsla”.

Fiio FH19 10
Tre utbytbara ljudfilter. Foto: FiiO

Tre utbytbara filter

Om du gillar att finjustera ditt ljud är FiiO glada att kunna meddela att FH19 levereras med tre utbytbara ljudfilter. Dessa gör att du kan justera basåtergivningen och diskanten efter din personliga smak. Dessutom medföljer en imponerande samling av 22 par (!) öronkuddar i olika material och storlekar.

Läs också Fylliga och dynamiska FiiOs första öppna planar-hörlurar FT5 är så nära perfekta att vi nästan blev förvånade.

Seriös kabel

Kabeln är också värd att nämna – en åttatvinnad silverkabel med totalt 224 ledare. Både 3,5 mm obalanserade och 4,4 mm balanserade pluggar ingår för maximal flexibilitet.

FH19_002
Foto: FiiO

FiiO FH19: Pris och tillgänglighet

FiiO FH19 kommer att finnas tillgänglig i augusti och riktar sig till en marknad där kvalitet trumfar pris. Prislappen på 649 EUR lär innebära ett svenskt pris på lite drygt 8 000 kronor.

Mer info: fiio.com

Fiio FH19 11 Fiio FH19 9 Fiio FH19 8 Fiio FH19 7 Fiio FH19 4 Fiio FH19 3 Fiio FH19 2 Fiio FH19 6 FH19_004 FH19_003 FH19_001
<
>
Foto: FiiO
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

AirPods får ANC - och AirPods Pro blir en hörapparat

Beyerdynamic utmanar Sony och Bose

Utlovar episkt högupplöst ljud

Öppna hörlurar och andra modeller från Belkin

Dessa hörlurar är inte som några andra

DJ-hörlurar utan sladd

Valnöt och trä: Billiga hörlurar från FiiO

De mest avancerade öronpropparna

Bowers & Wilkins vill vara i din ficka

Googles nya öronproppar är smartare och tystare

Rulla till toppen