TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

FiiO BT11: Ger iPhone HD-ljud via Bluetooth

Äntligen kan iPhone-användare njuta av trådlöst ljud med högre upplösning. FiiO BT11 är en liten USB-C-dongel som möjliggör HD-kodekar som aptX Lossless och LDAC.

Av / 2024-09-27 - 08:06
FiiO BT11: Ger iPhone HD-ljud via Bluetooth

Apple har länge kritiserats, bland annat av mig själv, för att hålla fast vid AAC-codec med en maximal bitström på 256 kbit/s för Bluetooth-ljud. Medan Android-telefoner har haft stöd för mer avancerade kodekar i flera år, har iPhone-användare fått nöja sig med begränsad ljudkvalitet trådlöst.

FiiO BT11 Copy of Dark Futuristic Wave Lines Desktop Background - 1
Foto: FiiO

Den kinesiska hi-fi-tillverkaren FiiO tar nu saken i egna händer med Bluetooth-sändaren BT11. Den lilla dongeln kopplas direkt till USB-C-uttaget på iPhone 15-serien eller nyare och ger omedelbar tillgång till en rad HD-kodekar:

  • aptX Lossless (16-bit/44,1 kHz – lossless)
  • LDAC (24-bit/96 kHz – lossy)
  • aptX Adaptive
  • aptX HD
  • aptX Low Latency
FiiO BT11 021
Foto: FiiO

För audiofila iPhone-användare kommer julen tidigt i år. Streaming av förlustfritt ljud från tjänster som Tidal och Apple Music låter äntligen bättre. Du får bara stå ut med att ha en pryl som sticker ut från undersidan av din telefon.

Läs också Retro men supermodern DAC från FiiO FiiO KA15 är en portabel DAC och hörlursförstärkare som ser ut som en portabel kassettbandspelare, men som samtidigt är superavancerad.

Qualcomm

FiiO BT11 använder Qualcomms senaste QCC5181 Bluetooth-processor med Snapdragon Sound, som stöder den nya Bluetooth 5.4-standarden. Den kan ansluta till två enheter samtidigt (multipoint) och har en räckvidd på upp till 10 meter. Vår erfarenhet är att många produkter med Bluetooth 5 utan problem klarar avstånd på 20 meter utomhus. Vi tror därför att 10 meter är en konservativ siffra.

FiiO BT11 019
Passar även för PC och Mac. Foto: FiiO

FiiO BT11: Pris och tillgänglighet

Dongeln finns i svart eller silver och kommer att kosta 49 Euro när den lanseras den 8 oktober. Den kan också användas med andra USB-C-enheter som bärbara datorer, PlayStation 5 och Nintendo Switch. Och Android, även om det verkar ganska överflödigt.

Annonce

Mer info: fiio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sony utökar sortimentet av LinkBuds: Öronproppar för ett hektiskt liv

Här kan du hänga dina hörlurar

Den här ger bättre Bluetooth-ljud från din iPhone

Här är Marshalls nya hörlursflaggskepp

Retro men supermodern DAC från FiiO

Här är Genelecs första hörlurar

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

AirPods får ANC - och AirPods Pro blir en hörapparat

Beyerdynamic utmanar Sony och Bose

Utlovar episkt högupplöst ljud

Öppna hörlurar och andra modeller från Belkin

Rulla till toppen