TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Dyson OnTrac hörlurar

Aktiv brusreducering och appstyrning.

Av / 2024-07-18 - 09:02
Dyson OnTrac hörlurar

Den där var vi inte beredda på. Vi visste förstås att Dyson låg i framkant när det gällde att tillverka spektakulära dammsugare, men det här:

Hörlurar. Av den högst portabla typen, givetvis med aktiv brusreducering – bäst i klassen enligt dem själva – och mycket bra batteritid. Upp till 55 timmar. Med brusreduceringen påslagen.

DIGITAL WP02_DKIRYEASIL_037-RGB-InUse-3QRight-Talent-Female-JacketBlueStriped-A2_MONO copy DIGITAL WP02_DKIRSMOADKIR_031-RGB-location-Talent-Male-LaidDown-A2_MIX DIGITAL WP02_Customised_041-RGB-Inuse-Talent-Female-A2_Mono copy
<
>
Foto: Dyson

Dyson OnTrac använder åtta mikrofoner som samplar ljud 384 000 gånger per sekund och kontinuerligt reglerar brusreduceringen. Brusreduceringen och andra inställningar kan ses och justeras i en app, MyDyson, som många redan känner igen från Dysons andra appstyrda produkter.

Nu kan man alltså styra hörlurar från Dyson i samma app.

Foto: Dyson

I pressmeddelandet från Dyson säger Jake Dyson, chefsingenjör, följande:

– Dysons ljudteknologiska mission är att bevara integriteten hos artistens ljudvåg, fri från interferens. Vi ville också skapa en uppsättning hörlurar som människor skulle värna om, bli entusiastiska för och vara stolta över. Med över 30 års erfarenhet av aeroakustik behärskar vi ljudets fysik. Genom att minska bullret med hjälp av egna ekofria kammare och expertingenjörer har vi tillämpat och utökat vår ljudkunskap för att utveckla Dyson OnTrac-hörlurar. Våra första over-ear-hörlurar med enbart ljud levererar klassens bästa brusreducering, exceptionell ljudkvalitet och komfort hela dagen genom unika material, design och passform.

Så det ska bli intressant att se om Dyson håller sitt ord när vi får in hörlurarna för test.

Foto: Dyson

OnTrac kan färgläggas efter egen smak, med öronkuddar och kåpor i flera färger. De levereras i par och kostar 590 kronor per par.

I appen kan man justera ljudet med equalizerinställningarna bass boost, neutral och enhanced. Det nämns inget om huruvida man själv kan ställa in eq:n. Däremot vet vi att musiken stannar när man tar av sig hörlurarna och att man kan styra musiken med en liten kontrollpinne.

Ett 40 mm 16 ohms element som drivs av en neodymium-magnet ska täcka ett frekvensområde från 6 Hz till 21 kHz, så det borde finnas gott om bas här.

Dyson OnTrac kommer att finnas i butik i augusti/september och har ett pris på 5 790 kronor, vilket innebär att Dyson lägger sig en bit över liknande brusreducerande hörlurar från Sony och Bose.

DIGITAL WP02_DKBLDKBLABCO_005-qq-RGB-SideRight-A1_W copy DIGITAL WP02_DKIRYEASIL_007-qq-RGB-3QLeft-A0_W copy
<
>
Foto: Dyson
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”Dyson OnTrac hörlurar”

  1. Lennart Dahlberg

    Med tanke på rubriken verkar ni ha missat att Dyson redan släppt ett par hörlurar med inbyggd ansiktsmask! Ett område där Dyson har djupgående kunskaper, men det var inte så många som uppskattade den formidabla idén 😂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dessa hörlurar är inte som några andra

DJ-hörlurar utan sladd

Valnöt och trä: Billiga hörlurar från FiiO

De mest avancerade öronpropparna

Bowers & Wilkins vill vara i din ficka

Googles nya öronproppar är smartare och tystare

Billiga öronproppar vi ser fram emot

PS5 får 3D-ljud i hörlurarna

Njut av musik utan att stänga ute din omgivning

FiiO utlovar haksläpp med dyra öronproppar

Avancerad hörlurs-DAC från FiiO

Dyson lanserar sina första hörlurar

Rulla till toppen